Суфле от лапад и коприва с козе сирене

шеф Манчев
шеф Манчев
Суфле от лапад и коприва с козе сирене
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне30 min

Начин на приготвяне

    Бланшираме копривата и лапада във вряща вода за 3-4 min, а после ги шокираме в лед, за да запазят цвета си. Нарязваме на дребно и добавяме сол, черен пипер, пресен чесън, козе сирене, прясно мляко и жълтъците и объркваме. 

    Добавяме брашното, добре разбитите на сняг белтъци и печените лешници.

    Намасляваме четири малки форми за суфле, намазваме с брашно и поръсваме с хлебните трохи като коричка. Разделяме сместа в тях и печем на добре загрята фурна на 180° С за 10-12 min. 

    През това време накълцваме сварените яйца, добавяме майонезата и киселото мляко, овкусяваме със сол, пипер, маслиново масло и нарязания на дребно копър. 

    Поднасяме соса като канапе, отгоре слагаме суфлето и поръсваме със ситно нарязан пресен чесън.