Верига от любими рецепти
Суфле от лапад и коприва с козе сирене

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

козе сирене козе сирене150 g g
лапад лапад200 g g
коприва коприва200 g g
пресен чесън пресен чесън0,5 връзка връзка
прясно мляко прясно мляко100 ml ml
яйца яйце2 бр. бр.
лешници лешник
(печени)
80 g g
брашно брашно50 g g
краве масло краве масло50 g g
хлебни трохи хлебни трохи50 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

За соса

яйца яйце
(сварени)
2 бр. бр.
кисело мляко кисело мляко200 g g
майонеза майонеза100 g g
маслиново масло маслиново масло10 ml ml
копър копър
сол сол
черен пипер черен пипер

Суфле от лапад и коприва с козе сирене

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(5)

Начин на приготвяне

Бланшираме копривата и лапада във вряща вода за 3-4 min, а после ги шокираме в лед, за да запазят цвета си. Нарязваме на дребно и добавяме сол, черен пипер, пресен чесън, козе сирене, прясно мляко и жълтъците и объркваме. 
Добавяме брашното, добре разбитите на сняг белтъци и печените лешници.
Намасляваме четири малки форми за суфле, намазваме с брашно и поръсваме с хлебните трохи като коричка. Разделяме сместа в тях и печем на добре загрята фурна на 180° С за 10-12 min. 
През това време накълцваме сварените яйца, добавяме майонезата и киселото мляко, овкусяваме със сол, пипер, маслиново масло и нарязания на дребно копър. 
Поднасяме соса като канапе, отгоре слагаме суфлето и поръсваме със ситно нарязан пресен чесън.