
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСуфле от лапад и коприва с козе сирене
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Бланшираме копривата и лапада във вряща вода за 3-4 min, а после ги шокираме в лед, за да запазят цвета си. Нарязваме на дребно и добавяме сол, черен пипер, пресен чесън, козе сирене, прясно мляко и жълтъците и объркваме.
Добавяме брашното, добре разбитите на сняг белтъци и печените лешници.
Намасляваме четири малки форми за суфле, намазваме с брашно и поръсваме с хлебните трохи като коричка. Разделяме сместа в тях и печем на добре загрята фурна на 180° С за 10-12 min.
През това време накълцваме сварените яйца, добавяме майонезата и киселото мляко, овкусяваме със сол, пипер, маслиново масло и нарязания на дребно копър.
Поднасяме соса като канапе, отгоре слагаме суфлето и поръсваме със ситно нарязан пресен чесън.