
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСупа от коприва
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Попарваме копривата и след като изстине я нарязваме. Отделно настъргваме морковите, нарязваме на ситно лука и чесъна и ги слагаме заедно в дълбока тенджера да се задушат във вече загрятото олио.
След като зеленчуците омекнат, добавяме вече нарязаната коприва, подправяме със сол и черен пипер, слагаме измития ориз в тенджерата и доливаме зеленчуковия бульон.
Оставяме супата да поври на котлона около 20-25 min. до готовност и поднасяме.
За непостен вариант на супата се прави застройка с кисело мляко, жълтъци, брашно и краве масло.
Първо брашното се запържва в половин пакетче масло и към него се добавя 1 черпак от готовата супа.
В отделен съд се изсипва кофичка кисело мляко и към него се добавя готовата смес от масло и брашно. Слагат се два жълтъка и се разбърква добре. Застройката се темперира с бульона на супата и когато е готова постепенно се добавя в тенджерата с вече неврящата супа.