
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСупа от коприва
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме и я нарязваме копривата. Отделно настъргваме морковите, нарязваме на ситно лука и чесъна, и ги слагаме заедно в дълбока тенджера да се задушават в загрятото олио и масло.
След като омекнат, добавяме копривата и доливаме зеленчуковия бульон. Подправяме със сол и черен пипер и оставяме на котлона да поври около 20 min. След това прибавяме измития ориз и варим, докато зърната набъбнат.
Междувременно правим топла застройка, като в отделна тенджерка на водна баня разбъркваме киселото мляко, жълтъците и брашното. Водата от долния съд не бива да опира до горния, за да не се пресекат жълтъците от високата температура. След като получим еднородна смес, започваме постепенно да разреждаме застройката с по малко от супения бульон, докато изравним температурата на двете течности. Изливаме готовата застройка в супата, разбъркваме добре и оставяме да покъкри на тих огън още 10 min.
Как да сервираме
Поднасяме супата от коприва в дълбока купа и по желание добавяме лъжица кисело мляко.