Начин на приготвяне
Измиваме, обелваме и нарязваме морковите. Загряваме маслиновото масло в голяма тенджера. Задушаваме нарязаните лук, чесън и джинджифил, докато поомекнат.
Добавяме морковите и ги задушаваме от още 5 min.
Добавяме зеленчуковия бульон и оставяме да заври. Намаляваме котлона и оставяме супата да къкри около 20 min, докато морковите омекнат. Оставяме няколко варени резенчета морков за гарнитура.
Загряваме фурната на 200° C и застелваме тава с хартия за печене. Настъргваме пармезана и го разстиламе на малки купчинки върху хартията, като леко го притискаме. Поставяме тавата във фурната за 5 – 7 min, докато пармезанът се разтопи и стане златистокафяв. Оставяме чипса да се охлади, докато стане хрупкав.
След като морковите омекнат, пасираме супата до гладкост. Добавяме сметаната и подправяме със сол и черен пипер.
Сервираме супата в дълбоки чинии и гарнираме с парченца чипс от пармезан.
Украсяваме с кориандър и сусам по желание.