Супа от праз и гъби със сирене Стилтън

Супа от праз и гъби със сирене Стилтън
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне40 min

Начин на приготвяне

    1. Обелваме картофите и лука и ги нарязваме на кубчета. Почистваме праза и гъбите и ги нарязваме на фини кръгчета или шайби. Задушаваме праза и гъбите заедно с лука в 2 с. л. сгорещено масло за ок. 5 min, докато лукът омекне. Наливаме горещ бульон, добавяме прясното мляко и картофите и кипваме.

    2. Откъсваме листенцата на мащерката, наситняваме 4 листенца салвия и прибавяме всичко към супата. Овкусяваме със солта и черния пипер. Варим под капак ок. 15 min до омекване.

    3. Запържваме другите листа салвия в останалото, предварително сгорещено масло за ок. 2 min, посоляваме леко. Натрошаваме сиренето. Подправяме супата и я разсипваме по чинии. Наръсваме всяка порция със запържените листа салвия и натрошеното сирене.