
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСупа от праз и гъби със сирене Стилтън
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обелваме картофите и лука и ги нарязваме на кубчета. Почистваме праза и гъбите и ги нарязваме на фини кръгчета или шайби. Задушаваме праза и гъбите заедно с лука в 2 с. л. сгорещено масло за ок. 5 min, докато лукът омекне. Наливаме горещ бульон, добавяме прясното мляко и картофите и кипваме.
2. Откъсваме листенцата на мащерката, наситняваме 4 листенца салвия и прибавяме всичко към супата. Овкусяваме със солта и черния пипер. Варим под капак ок. 15 min до омекване.
3. Запържваме другите листа салвия в останалото, предварително сгорещено масло за ок. 2 min, посоляваме леко. Натрошаваме сиренето. Подправяме супата и я разсипваме по чинии. Наръсваме всяка порция със запържените листа салвия и натрошеното сирене.