Супа от савойско зеле и картофи със сьомга

Супа от савойско зеле и картофи със сьомга
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне50 min

Начин на приготвяне

    1. Размрази рибните филета.

    2. Обели и почисти корените за супа и картофите и ги нарежи на кубчета. Задуши ги за 2 - 3 min в сгорещено олио. Овкуси с кориандъра, предварително настърганото индийското орехче, солта и черния пипер и залей със зеленчуковия бульон. Кипни и остави 15 min да се готви под капак.

    3. Почисти и измий савойското зеле, остави го да се отцеди и го нарежи на ивици с ширина ок. 1 cm. Добави го заедно с тахана в супата и готви под капак още 5 min.

    4. В това време измий и подсуши сьомгата и я нарежи на кубчета със страна 2 - 3 cm. Овкуси със солта и сока от лайм. Подправи супата, добави кубчетата сьомга и готви 5 - 7 min.

    5. Сервирай супата поръсена с листенца кориандър.