Верига от любими рецепти
Супа от савойско зеле и картофи със сьомга

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

филета от сьомга филе от сьомга400 g g
корени за супа корени за супа300 g g
картофи картоф400 g g
олио олио2 с.л. с.л.
кориандър кориандър0,5 - 1 ч.л. ч.л.
индийско орехче индийско орехче
сол сол
черен пипер черен пипер
зеленчуков бульон зеленчуков бульон750 ml ml
савойско зеле савойско зеле200 g g
тахан тахан1 с.л. с.л.
сок от лайм сок от лайм0,5
кориандър кориандър0,5 връзка връзка

Супа от савойско зеле и картофи със сьомга

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(1)

Начин на приготвяне

1. Размрази рибните филета.

2. Обели и почисти корените за супа и картофите и ги нарежи на кубчета. Задуши ги за 2 - 3 min в сгорещено олио. Овкуси с кориандъра, предварително настърганото индийското орехче, солта и черния пипер и залей със зеленчуковия бульон. Кипни и остави 15 min да се готви под капак.

3. Почисти и измий савойското зеле, остави го да се отцеди и го нарежи на ивици с ширина ок. 1 cm. Добави го заедно с тахана в супата и готви под капак още 5 min.

4. В това време измий и подсуши сьомгата и я нарежи на кубчета със страна 2 - 3 cm. Овкуси със солта и сока от лайм. Подправи супата, добави кубчетата сьомга и готви 5 - 7 min.

5. Сервирай супата поръсена с листенца кориандър.