Начин на приготвяне
1. Измиваме и подсушаваме месото, при нужда отстраняваме жилите и го нарязваме на кубчета. Белим лука и чесъна и ги накълцваме. Обелваме картофите, корена магданоз и морковите, почистваме праза и нарязваме всичко на шайби с дебелина ок. 1 cm. Измиваме магданоза, изтръскваме водата от него и го накълцваме.
2. Запържваме месото в сгорещено масло от всички страни за 5 - 8 min до получаване на коричка, овкусяваме със солта и черния пипер. След това в тенджера подреждаме на пластове подготвените продукти, като ги редуваме и подправяме с кимиона, червения пипер, солта и черния пипер. Добавяме дафиновия лист, наливаме отстрани бульона и кипваме.
3. Варим супата под капак без да бъркаме ок. 90 min. Отстраняваме дафиновия лист, подправяме и сервираме.