
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
лук лук | 1 глави глава | ||
картофи картоф | 250 g g | ||
праз лук праз лук | 1 стръка стрък | ||
тиквички тиквичка | 150 g g | ||
зелен фасул зелен фасул | 200 g g | ||
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | ||
кедрови ядки кедрови ядки | 20 g g | ||
пармезан пармезан | 30 g g | ||
боб
боб (бял) | 1 консерви консерва | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 1 l l | ||
дафинов лист дафинов лист | 1 | ||
краве масло краве масло | 2 - 3 с.л. с.л. | ||
маслиново масло маслиново масло | 2 - 3 с.л. с.л. | ||
магданоз магданоз | 0,5 връзка връзка | ||
босилек босилек | 0,5 връзка връзка | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСупа "Писту"
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обелваме лука и картофите и ги нарязваме на кубчета. Разполовяваме тиквичките и ги режем на шайби, а почистения праз на колелца. Задушаваме всичко в сгорещено масло за 5 min, докато лукът стане прозрачен. Междувременно почистваме зеления фасул и разрязваме шушулките на две. Загасяме зеленчуците с горещ бульон, добавяме фасула, дафиновия лист и овкусяваме със солта и черния пипер. Готвим под капак 10 min.
2. За пестото откъсваме листенцата на зелените подправки. Пасираме ги на едро с кедровите ядки и нарязания на кубчета пармезан. Обелваме чесъна, пресоваме го и го добавяме, след което объркваме пестото с маслиновото масло и посоляваме.
3. Изливаме водата от белия боб, изплакваме го и го оставяме да се отцеди. Добавяме го към супата и готвим още 5 - 10 min. Подправяме супата, разпределяме я в купички и я гарнираме отгоре с пестото от зелени подправки.