Верига от любими рецепти
Супа \Писту"

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

лук лук1 глави глава
картофи картоф250 g g
праз лук праз лук1 стръка стрък
тиквички тиквичка150 g g
зелен боб зелен боб200 g g
чесън чесън2 скилидки скилидка
кедрови ядки кедрови ядки20 g g
пармезан пармезан30 g g
боб боб
(бял)
1 консерви консерва
зеленчуков бульон зеленчуков бульон1 l l
дафинови листа дафинов лист1
краве масло краве масло2 - 3 с.л. с.л.
маслиново масло маслиново масло2 - 3 с.л. с.л.
магданоз магданоз0,5 връзка връзка
босилек босилек0,5 връзка връзка
сол сол
черен пипер черен пипер

Супа "Писту"

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(2)

Начин на приготвяне

1. Обелваме лука и картофите и ги нарязваме на кубчета. Разполовяваме тиквичките и ги режем на шайби, а почистения праз на колелца. Задушаваме всичко в сгорещено масло за 5 min, докато лукът стане прозрачен. Междувременно почистваме зеления фасул и разрязваме шушулките на две. Загасяме зеленчуците с горещ бульон, добавяме фасула, дафиновия лист и овкусяваме със солта и черния пипер. Готвим под капак 10 min.

2. За пестото откъсваме листенцата на зелените подправки. Пасираме ги на едро с кедровите ядки и нарязания на кубчета пармезан. Обелваме чесъна, пресоваме го и го добавяме, след което объркваме пестото с маслиновото масло и посоляваме.

3. Изливаме водата от белия боб, изплакваме го и го оставяме да се отцеди. Добавяме го към супата и готвим още 5 - 10 min. Подправяме супата, разпределяме я в купички и я гарнираме отгоре с пестото от зелени подправки.