Супа "Писту"

Супа "Писту"
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне40 min

Начин на приготвяне

    1. Обелваме лука и картофите и ги нарязваме на кубчета. Разполовяваме тиквичките и ги режем на шайби, а почистения праз на колелца. Задушаваме всичко в сгорещено масло за 5 min, докато лукът стане прозрачен. Междувременно почистваме зеления фасул и разрязваме шушулките на две. Загасяме зеленчуците с горещ бульон, добавяме фасула, дафиновия лист и овкусяваме със солта и черния пипер. Готвим под капак 10 min.

    2. За пестото откъсваме листенцата на зелените подправки. Пасираме ги на едро с кедровите ядки и нарязания на кубчета пармезан. Обелваме чесъна, пресоваме го и го добавяме, след което объркваме пестото с маслиновото масло и посоляваме.

    3. Изливаме водата от белия боб, изплакваме го и го оставяме да се отцеди. Добавяме го към супата и готвим още 5 - 10 min. Подправяме супата, разпределяме я в купички и я гарнираме отгоре с пестото от зелени подправки.