Супа със свинско месо и млечна застройка

Супа със свинско месо и млечна застройка

ТрудностЛесна
Приготвяне2:00 h

Начин на приготвяне

    Сваряваме свинското месо за около 90 min в подсолена вода.

    Добавяме нарязаните на едро картофи и моркови и варим 20 min. Слагаме лука и целината, нарязани на ситно. Готвим още 20 min.

    Овкусяваме със сол и пипер и добавяме прясното мляко. Ако искаме по-млечен вкус, можем да долеем повече мляко в бульона. Добавяме червения пипер, разбъркваме и сваляме от огъня.

    Поднасяме с лют червен пипер и чесън с оцет.

    Освен да обогатяват вкуса на храната, подправките в този сезон също имат функцията да действат загряващо: черен пипер, лют червен пипер, джинджифил, кимион, канела, семена от кориандър, карамфил, индийско орехче, хрян, лук и чесън. Всички тях можем да използваме като допълнително средство да се стоплим след времето, прекарано навън. 

    Тази топла рецепта е с класическа млечна застройка, подходяща за по-мазни зимни супи. Друг вариант е застройване с жълтък и кисело мляко или заквасена сметана.