Сватбена къпкейк торта

Сватбена къпкейк торта
Степен на трудностСредно трудна
Време за приготвяне2:00 h

Начин на приготвяне

    Разбий на крем маслото, захарта, солта и портокаловата кора. Добави яйцата и продължи да разбиваш. Смеси брашното и бакпулвера и ги прибави заедно с портокаловия сок, като разбъркаш кратко.

    Постави хартиени формички за къпкейк в 20 гнезда на две тави за мъфини и разпредели тестото в тях. Печи 25 - 30 min в предварително загрята на 175° C фурна. Остави къпкейковете да изстинат.

    Свари 10 ml еспресо от смляното кафе и го остави да изстине. Претрий малините през цедка, като събереш месестата част от плода.

    Пресей пудрата захар. Смеси половината с прясното сирене и добавяй останалата лъжица по лъжица, като продължаваш да бъркаш. Накрая разбий за ок. 5 min на най-високата степен на миксера до получаването на гъст крем.

    Раздели крема на две. Едната половина разбъркай с ок. 4 ч.л. от месестата част на малините. Другата - с 3 - 4 ч.л. студено еспресо. Напълни с двата крема два шприца с накрайник звезда и шприцовай всеки от кремовете върху 10 къпкейка. Декорирай розовите къпкейкове със захарни цветенца, а тези с еспресо - с шоколадови сърчица. Подреди ги върху многоетажна стойка за сладкиши, като ги редуваш. До сервиране остави на хладно.

    Съвет:

    Къпкейковете са още по-красиви, ако се декорират с истински цветчета (нетретирани), например виолетки, маргаритки или теменужки.