Свежа салата с патешко и плодове

Свежа салата с патешко и плодове

ТрудностЛесна
Приготвяне30 min

Начин на приготвяне

    Първо приготвяме соса, като поставяме маслиновото масло, балсамовия оцет, изцедения лимон и чесъна в блендер и разбиваме. В дълбока купа накъсваме салатите, нарязваме чери доматите на половинки, а чушките - на жулиени, и объркваме с готовия сос. В много добре загрят сух тиган запечатваме патешкото филе, на което предварително сме прорязали кожата на ромбчета. Първо го поставяме от страната с кожата, за да се получи хрупкава коричка. След това го обръщаме от другата страна и го пържим до готовност. Допичаме го за 10 min в предварително загрята на 180°С фурна. След като го извадим от фурната, го нарязваме на жулиени. Ако желаем да бъде по-добре изпечено, го запечатваме за 2 - 3 min взагрят тиган с малко масло.

    Как да сервираме:

    Салатата поставяме в чиния, отстрани подреждаме ивичките патешко филе и гондолата отпъпеш с разрязана ягода върху нея. Украсяваме с „Грана Падано“ и поднасяме със совиньон блан.