Свинска кавърма

шеф Манчев
шеф Манчев
Свинска кавърма
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне1:15 h

Начин на приготвяне

    Запържваме месото в сгорещеното олио, след което добавяме нарязания на полумесеци лук и чушките, нарязани на едро. Подправяме със сол, черен и червен пипер. Добавяме бульона и варим до омекване на зеленчуците. Накрая добавяме и чубрицата. Разпределяме готовата кавърма в гювечета, отгоре им чукваме по едно яйце и ги запичаме в предварително загрята на 180°С фурна за около 20 min, до готовност на яйцето.

    Как да сервираме

    След като извадим ястието от фурната, гарнираме всяко гювече с печена люта чушка и ситно нарязан магданоз.