Верига от любими рецепти
Свинска кавърма

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

свинско месо за готвене свинско месо за готвене600 g g
олио олио25 ml ml
лук лук4
зелени чушки зелена чушка3
червени чушки червена чушка3
доматено пюре доматено пюре2 - 3 с.л. с.л.
яйца яйце4
люти чушки люта чушка4
магданоз магданоз0,5 връзка връзка
зеленчуков бульон зеленчуков бульон100 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер
червен пипер червен пипер
чубрица чубрица

Свинска кавърма

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:15 h
(37)

Начин на приготвяне

Запържваме месото в сгорещеното олио, след което добавяме нарязания на полумесеци лук и чушките, нарязани на едро. Подправяме със сол, черен и червен пипер. Добавяме бульона и варим до омекване на зеленчуците. Накрая добавяме и чубрицата. Разпределяме готовата кавърма в гювечета, отгоре им чукваме по едно яйце и ги запичаме в предварително загрята на 180°С фурна за около 20 min, до готовност на яйцето.

Как да сервираме
След като извадим ястието от фурната, гарнираме всяко гювече с печена люта чушка и ситно нарязан магданоз.