
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСвинска кавърма
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Запържваме месото в сгорещеното олио, след което добавяме нарязания на полумесеци лук и чушките, нарязани на едро. Подправяме със сол, черен и червен пипер. Добавяме бульона и варим до омекване на зеленчуците. Накрая добавяме и чубрицата. Разпределяме готовата кавърма в гювечета, отгоре им чукваме по едно яйце и ги запичаме в предварително загрята на 180°С фурна за около 20 min, до готовност на яйцето.
Как да сервираме
След като извадим ястието от фурната, гарнираме всяко гювече с печена люта чушка и ситно нарязан магданоз.