
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСвински котлети Миланезе
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Започваме с нарязването на котлетите. Между всяко ребро минаваме с нож до костта и след това със сатър оформяме индивидуални котлети. Обезкостяваме, като по желание можем да запазим костите за бульон или за печен сос.
Разстиламе месото и го изтъняваме с чук – задължително с гладката страна и през няколко пласта стреч фолио. Според класическата рецепта то трябва да стане много тънко, но нашият съвет е да го оставим с дебелина от 0,5 cm, за да остане по-сочно.
Овкусяваме със сол и пипер и овалваме всяко парче в брашно, яйце и галета, смесена със пармезан на прах или ситно настърган, сол и пипер. Последователността винаги е брашно, яйце и галета. Ако искаме двойна панировка, можем да повторим яйцето и галетата.
Загряваме олиото в тиган или фритюрник до 140–150° C и пържим до златисто. Оставяме готовите котлети върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.
Сварените картофи режем на сравнително еднакви парчета и задушаваме в малко маслиново масло заедно с чесъна и ситно нарязания копър. Овкусяваме със сол, черен и червен пипер и добавяме краве масло на финала. Запържваме до златист загар и поднасяме като гарнитура.
Сервираме със заквасена сметана по желание и пресен розмарин или копър за свежест.