Свински котлети Миланезе

шеф Шишков
шеф Шишков
Свински котлети Миланезе
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне2:00 h

Начин на приготвяне

    Започваме с нарязването на котлетите. Между всяко ребро минаваме с нож до костта и след това със сатър оформяме индивидуални котлети. Обезкостяваме, като по желание можем да запазим костите за бульон или за печен сос. 

    Разстиламе месото и го изтъняваме с чук – задължително с гладката страна и през няколко пласта стреч фолио. Според класическата рецепта то трябва да стане много тънко, но нашият съвет е да го оставим с дебелина от 0,5 cm, за да остане по-сочно.

    Овкусяваме със сол и пипер и овалваме всяко парче в брашно, яйце и галета, смесена със пармезан на прах или ситно настърган, сол и пипер. Последователността винаги е брашно, яйце и галета. Ако искаме двойна панировка, можем да повторим яйцето и галетата.

    Загряваме олиото в тиган или фритюрник до 140–150° C и пържим до златисто. Оставяме готовите котлети върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.

    Сварените картофи режем на сравнително еднакви парчета и задушаваме в малко маслиново масло заедно с чесъна и ситно нарязания копър. Овкусяваме със сол, черен и червен пипер и добавяме краве масло на финала. Запържваме до златист загар и поднасяме като гарнитура. 

    Сервираме със заквасена сметана по желание и пресен розмарин или копър за свежест.