Начин на приготвяне
Начукваме добре котлетите през стреч фолио и ги овкусяваме със сол и черен пипер. Последователно ги овалваме първо в галета, после в разбитите яйца и накрая пак в галета. В тиган със загрято маслиново масло ги запържваме от двете страни, докато коричката стане златиста. След това ги допичаме за десетина минути в предварително загрята на 180°С фурна.
Ризотото приготвяме, като първо в малко маслиново маслозадушаваме нарязаните на шайби гъби и наситнения лук до пълното им омекване и изпаряване на течността. Изваждаме ги и в същия тиган загряваме останалото маслиново масло и в него запържваме нарязания на ситно лук и измития ориз, докато стане кристален.
Добавяме виното и изчакваме да изври, след което започваме да прибавяме постепенно по черпак от горещия бульон, като първо изчакваме течността да се абсорбира и чак тогава доливаме отново. Продължаваме да готвим при постоянно разбъркване, докато оризът ни стане „ал денте“, т.е. не напълно сварен, а твърд в средата.
Накрая прибавяме задушените гъби, изрезките от сирена, настърганото сирене „Грана Падано“ и разбъркваме. Овкусяваме със сол и черен пипер и сваляме от котлона.
Как да сервираме:
Поднасяме свинските котлети с хрупкава коричка с гарнитура от топло ризото. Допълваме с пино ноар, а почитателите на бирата могат да комбинират със светло пиво.