Верига от любими рецепти
Свински ребърца Spare Ribs в стил българска кавърма

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

мариновани свински ребра Spare Ribs мариновани свински ребра Spare Ribs450 g g
домати домат1
червени чушки червена чушка2
зелени чушки зелена чушка1
лук лук1 глави глава
печурки печурка100 g g
магданоз магданоз4 - 5 стръка стрък
чесън чесън1 скилидки скилидка
червено вино червено вино30 ml ml
червен пипер червен пипер1 ч.л. ч.л.
чубрица чубрица1 ч.л. ч.л.
доматено пюре доматено пюре1 с.л. с.л.
олио олио50 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Свински ребърца Spare Ribs в стил българска кавърма

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(8)

Начин на приготвяне

Почистваме чушките, лука и домата и ги нарязваме на едри кубчета. Запържваме ги в загрятото олио, докато омекнат. Овкусяваме със сол, чубрица, черен и червен пипер, ситно нарязан магданоз и чесън.

На грил тиган изпичаме ребрата заедно с гъбите, предварително почистени и разрязани на половинки. След като станат готови, ги прехвърляме в съда при зеленчуците, доливаме червеното вино и оставяме да се готви на слаб огън за около 10 min.

Поднасяме ястието топло, като върху канапе от зеленчуците слагаме ребърцата.