Верига от любими рецепти
Свински стек с бобова гарнитура

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

свински стек свински стек
(нарязани на тънко)
400 g g
краве масло краве масло80 g g
зелен фасул зелен фасул500 g g
черен боб черен боб300 g g
боб боб
(дребен бял)
1 консерви консерва
лук лук1 глави глава
олио олио1 - 2 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
чубрица чубрица1 връзка връзка

Свински стек с бобова гарнитура

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(0)

Начин на приготвяне

1. Смеси маслото с ½ -1 ч. л. черен пипер и щипка сол и разбъркай добре. Измий зеления фасул и го свари за 15 - 17 min заедно с чубрицата във вряща подсолена вода.

2. Извади зърната на черния боб от шушулките. Излей течността от консервата бял боб, изплакни го и го остави да се отцеди. Излей водата от сварения зелен фасул, отстрани чубрицата и го остави да се отцеди.

3. Обели лука и го накълцай. Сгорещи 2 с.л. от маслото с пипера и запържи в него за 3 min лука заедно със зърната черен боб, като бъркаш непрестанно.

4. Измий и подсуши стековете. Загрей във втори тиган слънчогледово олио и ги запържи в него за ок. 2 min от всяка страна. Леко ги посоли.

5. Добави към лучената смес зеления фасул, белия боб и още 2 с.л. от маслото с пипер. Пържи 2 - 3 min и посоли. Гарнирай с готовата смес стековете и разпредели отгоре останалото масло с шарен пипер, за да се разтопи.

Купи в Lidl

Deutsche Markenbutter Краве маслоDeutsche Markenbutter Краве масло
Deutsche Markenbutter Краве масло
03.10 - 09.10
САМО СЕГА
5,69*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.