
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСвински стек с бобова гарнитура
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Смеси маслото с ½ -1 ч. л. черен пипер и щипка сол и разбъркай добре. Измий зеления фасул и го свари за 15 - 17 min заедно с чубрицата във вряща подсолена вода.
2. Извади зърната на черния боб от шушулките. Излей течността от консервата бял боб, изплакни го и го остави да се отцеди. Излей водата от сварения зелен фасул, отстрани чубрицата и го остави да се отцеди.
3. Обели лука и го накълцай. Сгорещи 2 с.л. от маслото с пипера и запържи в него за 3 min лука заедно със зърната черен боб, като бъркаш непрестанно.
4. Измий и подсуши стековете. Загрей във втори тиган слънчогледово олио и ги запържи в него за ок. 2 min от всяка страна. Леко ги посоли.
5. Добави към лучената смес зеления фасул, белия боб и още 2 с.л. от маслото с пипер. Пържи 2 - 3 min и посоли. Гарнирай с готовата смес стековете и разпредели отгоре останалото масло с шарен пипер, за да се разтопи.