Свински стек с бобова гарнитура

Свински стек с бобова гарнитура
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне45 min

Начин на приготвяне

    1. Смеси маслото с ½ -1 ч. л. черен пипер и щипка сол и разбъркай добре. Измий зеления фасул и го свари за 15 - 17 min заедно с чубрицата във вряща подсолена вода.

    2. Извади зърната на черния боб от шушулките. Излей течността от консервата бял боб, изплакни го и го остави да се отцеди. Излей водата от сварения зелен фасул, отстрани чубрицата и го остави да се отцеди.

    3. Обели лука и го накълцай. Сгорещи 2 с.л. от маслото с пипера и запържи в него за 3 min лука заедно със зърната черен боб, като бъркаш непрестанно.

    4. Измий и подсуши стековете. Загрей във втори тиган слънчогледово олио и ги запържи в него за ок. 2 min от всяка страна. Леко ги посоли.

    5. Добави към лучената смес зеления фасул, белия боб и още 2 с.л. от маслото с пипер. Пържи 2 - 3 min и посоли. Гарнирай с готовата смес стековете и разпредели отгоре останалото масло с шарен пипер, за да се разтопи.