
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСвински стек с конфи от лук и сладко от смокини
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Начукваме през стреч фолио контрафилетата. Овкусяваме ги със сол и черен пипер и ги запечатваме в тиган със загрято олио за 3 min от всяка страна. След като хванат златист загар, добавяме 50 g масло, 3 скилидки наситнен чесън и 2 стръка мащерка. Изстискваме върху пържолите половин лимон и изчакваме няколко минути да се редуцира сосът. Доливаме 40 ml вино и отново изчакваме да се редуцира.
Междувременно нарязваме двете глави лук на полумесеци и ги задушаваме в тиган с малко олио и останалото масло. Щом лукът омекне, към него добавяме сладкото от смокини, като предварително сме нарязали плодовете на парченца, и останалото бяло вино, чесъна и мащерката. Готвим до сгъстяване на соса.
Сервираме стека върху конфито от лук и смокини и поливаме със соса от готвенето на месото.