Верига от любими рецепти
Свински стек с конфи от лук и сладко от смокини

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

свинско контрафиле свинско контрафиле400 g g
лук лук1 глави глава
червен лук червен лук1 глави глава
сладко от смокини сладко от смокини200 g g
чесън чесън4 скилидки скилидка
краве масло краве масло100 g g
олио олио50 ml ml
бяло вино бяло вино50 ml ml
мащерка мащерка4 стръка стрък
лимони лимон

Свински стек с конфи от лук и сладко от смокини

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(23)

Начин на приготвяне

Начукваме през стреч фолио контрафилетата. Овкусяваме ги със сол и черен пипер и ги запечатваме в тиган със загрято олио за 3 min от всяка страна. След като хванат златист загар, добавяме 50 g масло, 3 скилидки наситнен чесън и 2 стръка мащерка. Изстискваме върху пържолите половин лимон и изчакваме няколко минути да се редуцира сосът. Доливаме 40 ml вино и отново изчакваме да се редуцира.

Междувременно нарязваме двете глави лук на полумесеци и ги задушаваме в тиган с малко олио и останалото масло. Щом лукът омекне, към него добавяме сладкото от смокини, като предварително сме нарязали плодовете на парченца, и останалото бяло вино, чесъна и мащерката. Готвим до сгъстяване на соса.

Сервираме стека върху конфито от лук и смокини и поливаме със соса от готвенето на месото.