Свински стекове с панирани плодове по карибски

Свински стекове с панирани плодове по карибски
Степен на трудностСредно трудна
Време за приготвяне50 min

Начин на приготвяне

    Натрошаваме къдравия чипс и го смесваме с омекналото масло.

    Смесваме Cajun style подправките със 100 ml мохито, мариноваме с тях пържолите от свински врат, покриваме и оставаме за около 1 h да се охладят.

    Режем гъбите на четвъртинки, а лука - на кубчета и разбъркваме заедно с чили боба в съд за печене.

    Слагаме пържолите отгоре и печем на фурна, предварително загрята на 200°, за около 10 min, като поставяме тавата в горната третина на фурната.

    Когато са готови, вадим и разпределяме отгоре сместа от масло и натрошен чипс, намаляваме температурата на 160° и печем още 10 min до златисто-кафяво.

    Приготвяме басматито и панираните плодове според инструкциите на опаковката и ги сервираме с пържолите. Гарнираме с листа пресен кориандър.