Верига от любими рецепти
Свински стек с панирани хапки от манго

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

свински врат свински врат
(без кост)
800 g g
микс от подправки микс от подправки
(Cajun style)
30 g g
мохито мохито100 ml ml
краве масло краве масло50 g g
чипс чипс
(къдрав)
160 g g
чили боб чили боб400 g g
печурки печурка200 g g
лук лук2 глави глава
ориз басмати ориз басмати250 g g
панирани хапки от манго панирани хапки от манго400 g g
кориандър кориандър1 връзка връзка
сол сол
черен пипер черен пипер

Свински стекове с панирани плодове по карибски

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(5)

Начин на приготвяне

Натрошаваме къдравия чипс и го смесваме с омекналото масло.

Смесваме Cajun style подправките със 100 ml мохито, мариноваме с тях пържолите от свински врат, покриваме и оставаме за около 1 h да се охладят.

Режем гъбите на четвъртинки, а лука - на кубчета и разбъркваме заедно с чили боба в съд за печене.

Слагаме пържолите отгоре и печем на фурна, предварително загрята на 200°, за около 10 min, като поставяме тавата в горната третина на фурната.

Когато са готови, вадим и разпределяме отгоре сместа от масло и натрошен чипс, намаляваме температурата на 160° и печем още 10 min до златисто-кафяво.

Приготвяме басматито и панираните плодове според инструкциите на опаковката и ги сервираме с пържолите. Гарнираме с листа пресен кориандър.