Начин на приготвяне
Овкусяваме свинския врат със сол и черен пипер и го намачкваме с пръсти. Запечатваме го в тиган за 5-6 min от всяка страна в 2-3 с.л. загрято маслиново масло. Измиваме крушите и ги нарязваме на тънки резени. В сух тиган поставяме захарта и когато се разтопи напълно, добавяме крушите, така че да се покрият с карамелизираната захар. Добавяме брендито и фламбираме или просто оставяме алкохолът да изври за 1 min и сваляме от огъня.
За ризотото нарязваме на ситно лука и го запържваме вмаслиново масло в дълбок тиган или тенджера. Добавяме нарязаните на полумесеци гъби и след като се задушат, добавяме и ориза. Запържваме, докато стане кристален, и наливаме бялото вино. Разбъркваме и започваме да прибавяме по 1 черпак от топлия бульон, като бъркаме непрекъснато. Добавяме още бульон само когато течността в съда е извряла. Малко преди да свалим ризотото от огъня, слагаме и настърганото сирене, като оставяме малко за поръсване при сервиране.
Поднасяме свинския врат върху карамелизираните круши и гарнираме с гъбеното ризото.