Свинско филе с аспержи в сметанов сос и ориз с див керевиз

Свинско филе с аспержи в сметанов сос и ориз с див керевиз

ТрудностЛесна
Приготвяне40 min

Начин на приготвяне

    1. Измий и подсуши филето, ако има излишна мазнина, я отстрани. Натрий го с олио, сол и черен пипер и го запържи в сгорещен тиган от всички страни. Продължи да пържиш под капак на тих огън около 25 min, като обръщаш многократно.

    2. Междувременно обели аспержите и отрежи краищата. Нарежи ги на парчета с дължина 3 cm. Запържи ги в 2 с.л. горещо масло, загаси с вино и сметана, овкуси със сол и черен пипер, покрий с капак и готви около 12 min.

    3. Свари ориза във вряща подсолена вода според указанията върху опаковката. Накълцай на ситно дивия керевиз. Сгъсти леко сметановия сос с аспержите със сгъстителя и овкуси. Смеси дивия керевиз и останалото масло с ориза и разбъркай отдолу нагоре, разсипи в малки купички като притискаш сместа и обърни върху чинии за сервиране. Нарежи филето, гарнирай с аспержите в сметановия сос и сервирай.