Начин на приготвяне
1. Почистваме печурките и лука, след което ги накълцваме. В сгорещено масло запържваме гъбите и половината от лука при непрекъснато бъркане за 3 - 4 min. Подправяме с листенца мащерка, сол и черен пипер. Добавяме шерито и готвим, докато течността се изпари. Изсипваме в купа и оставяме малко да изстине.
2. Измиваме и подсушаваме свинското филе, овкусяваме го със сол, черен пипер и в 1 с. л. сгорещено маслиново масло го запържваме от всички страни за ок. 6 min.
3. Разбъркваме 2 жълтъка и прясното сирене с печурките. Добавяме толкова галета, колкото е необходима, за да се получи еластична маса. Половината разпределяме центрирано върху разгънатото тесто. Отгоре поставяме филетата и върху тях останалите печурки. Завиваме плънката с тесто, притискаме добре краищата. Преместваме върху покрита с хартия за печене тава, като обръщаме мястото на свързване надолу. Намазваме с четка с останалия жълтък. Печем в предварително загрята на 200°C фурна 25 - 30 min, евентуално към края можем да покрием с алуминиево фолио, за да не потъмнее много тестото.
4. Междувременно оставяме спанака да се отцеди и го задушаваме с другата половина от лука в останалото предварително сгорещено масло. Сипваме 50 ml бульон и сметаната, овкусяваме със сол и черен пипер и готвим 5 - 7 min. При нужда добавяме още бульон. Подправяме и сервираме към филетата.