Начин на приготвяне
Нарязваме месото и го намазваме с червен пипер и сол. Започваме да го редим в предварително намазнен дълбок глинен съд. Върху него редим зеленчуците, нарязани на едро. Поръсваме с кимион, бахар и мащерка, и редим втори пласт от месото.
Повтаряме няколко пъти ред месо, ред зеленчуци, като включваме и целината, пресния лук и всички подправки. Добавяме достатъчно мазнина и затваряме съда. Печем за 3 - 4 h във фурна.
През това време правим дробицата, като предварително сваряваме дреболиите, a след това ги нарязваме на ситно.
В краве масло запържваме лук и добавяме дреболиите. Доливаме от бульона, в който сме ги варили, малко бахар и дафинов лист за аромат, и задушаваме цялата смес. Когато е готова, добавяме пресен домат, магданоз и чесън.
След като свинското е готово, поднасяме заедно с дробицата.