Верига от любими рецепти
Свинско по милански

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

свински врат свински врат
(без кост)
1 kg kg
брашно брашно100 g g
лук лук3 глави глава
моркови морков3
целина целина
(от главата)
100 g g
мащерка мащерка3 - 4 стръка стрък
чесън чесън4 - 5 скилидки скилидка
бекон бекон120 g g
доматено пюре доматено пюре3 с.л. с.л.
домати домат2
зеленчуков бульон зеленчуков бульон1 l l
ориз ориз400 g g
маслиново масло маслиново масло80 ml ml
краве масло краве масло50 g g
лимони лимон
(кората)
2 бр. бр.
портокали портокал
(кората)
2
дафинови листа дафинов лист3
сол сол
черен пипер черен пипер

Свинско по милански

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:00 h
(3)

Начин на приготвяне

Овкусяваме месото със сол и черен пипер и го овалваме в брашното. Запечатваме го в 60 мл загрятомаслиново масло от двете страни, докато хване златист загар, след което го изваждаме.

В тенджера загряваме останалотомаслиново масло и задушаваме лука, целината и морковите, нарязани на малки кубчета. Когато омекнат, слагаме доматеното пюре и 30 g брашно и разбъркваме. След 2 - 3 минути прибавяме бекона и доматите, предварително обелени и нарязани на кубчета. Подправяме с пресните подправки и дафиновите листа, връщаме месото в тенджерата и доливаме със зеленчуков бульон, така че да се покрие сместа. Подправяме със сол и черен пипер и прехвърляме ястието в тава, която покриваме с фолио. Печем един час в загрята на 200°С фурна.

Междувременно сваряваме ориза във вода в съотношение 1:2,5, след което го подправяме със сол и пипер. Настъргваме корите на лимона и портокала и ги смесваме с накълцания магданоз и наситнения чесън.

Готовото ястие сервираме върху канапе от сварения ориз и най-отгоре поръсваме със свежия микс от цитрусовите кори, чесъна и магданоза.