
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСвинско по милански
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Овкусяваме месото със сол и черен пипер и го овалваме в брашното. Запечатваме го в 60 мл загрятомаслиново масло от двете страни, докато хване златист загар, след което го изваждаме.
В тенджера загряваме останалотомаслиново масло и задушаваме лука, целината и морковите, нарязани на малки кубчета. Когато омекнат, слагаме доматеното пюре и 30 g брашно и разбъркваме. След 2 - 3 минути прибавяме бекона и доматите, предварително обелени и нарязани на кубчета. Подправяме с пресните подправки и дафиновите листа, връщаме месото в тенджерата и доливаме със зеленчуков бульон, така че да се покрие сместа. Подправяме със сол и черен пипер и прехвърляме ястието в тава, която покриваме с фолио. Печем един час в загрята на 200°С фурна.
Междувременно сваряваме ориза във вода в съотношение 1:2,5, след което го подправяме със сол и пипер. Настъргваме корите на лимона и портокала и ги смесваме с накълцания магданоз и наситнения чесън.
Готовото ястие сервираме върху канапе от сварения ориз и най-отгоре поръсваме със свежия микс от цитрусовите кори, чесъна и магданоза.