
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свинско контрафиле свинско контрафиле | 400 g g | ||
олио олио | 6 с.л. с.л. | ||
бекон бекон | 150 g g | ||
ориз за ризото ориз за ризото | 150 g g | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 500 ml ml | ||
лук
лук (пресен) | 1 връзка връзка | ||
сушени домати сушен домат | 3 бр. бр. | ||
магданоз магданоз | 1 връзка връзка |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСвинско с бекон, ризото и сос от горски гъби
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Овкусяваме свинското филе със сол и черен пипер. Около всяко парче увиваме слайсове бекон и притискаме. Запечатваме ги в 3 с.л. сгорещено олио за няколко минути от всяка страна.
Ризотото приготвяме, като нарязваме на ситно пресния лук и го задушаваме в 2 с.л. олио. Прибавяме нарязаните гъби и след като омекнат, слагаме и нарязаните на лентички сушени домати. Накрая добавяме измития ориз и го запържваме, докато стане прозрачен. След това започваме постепенно да прибавяме по 100 мл от топлия зеленчуков бульон, като първо изчакваме течността в тигана да изври и чак тогава доливаме отново. Бъркаме непрекъснато, докато оризът поеме целия бульон, поръсваме с нарязания магданоз и отстраняваме от котлона.
Нарязваме на кубчета печурките и манатарките за соса и ги задушаваме в 1 с.л. олио заедно с наситнения лук. Когато омекнат, овкусяваме със сол, черен пипер и соев сос. Доливаме течната сметана и оставаме да се сгъсти за 5-6 мин.
Сервираме свинското филе с ризотото и гъбения сос за гарнитура.