Свинско с бекон, ризото и сос от горски гъби

шеф Манчев
шеф Манчев
Свинско с бекон, ризото и сос от горски гъби
Степен на трудностСредно трудна
Време за приготвяне60 min

Начин на приготвяне

    Овкусяваме свинското филе със сол и черен пипер. Около всяко парче увиваме слайсове бекон и притискаме. Запечатваме ги в 3 с.л. сгорещено олио за няколко минути от всяка страна.

    Ризотото приготвяме, като нарязваме на ситно пресния лук и го задушаваме в 2 с.л. олио. Прибавяме нарязаните гъби и след като омекнат, слагаме и нарязаните на лентички сушени домати. Накрая добавяме измития ориз и го запържваме, докато стане прозрачен. След това започваме постепенно да прибавяме по 100 мл от топлия зеленчуков бульон, като първо изчакваме течността в тигана да изври и чак тогава доливаме отново. Бъркаме непрекъснато, докато оризът поеме целия бульон, поръсваме с нарязания магданоз и отстраняваме от котлона.

    Нарязваме на кубчета печурките и манатарките за соса и ги задушаваме в 1 с.л. олио заедно с наситнения лук. Когато омекнат, овкусяваме със сол, черен пипер и соев сос. Доливаме течната сметана и оставаме да се сгъсти за 5-6 мин.

    Сервираме свинското филе с ризотото и гъбения сос за гарнитура.