Верига от любими рецепти
Свинско с бекон, ризото и сос от горски гъби

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

свинско контрафиле свинско контрафиле400 g g
олио олио6 с.л. с.л.
бекон бекон150 g g
ориз за ризото ориз за ризото150 g g
зеленчуков бульон зеленчуков бульон500 ml ml
лук лук
(пресен)
1 връзка връзка
сушени домати сушен домат3 бр. бр.
магданоз магданоз1 връзка връзка

за соса

манатарки манатарка50 g g
лук лук
сметана за готвене сметана за готвене200 ml ml
соев сос соев сос2 с.л. с.л.
сол сол
печурки печурка
(печурки)
50 g g
черен пипер черен пипер

Свинско с бекон, ризото и сос от горски гъби

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(3)

Начин на приготвяне

Овкусяваме свинското филе със сол и черен пипер. Около всяко парче увиваме слайсове бекон и притискаме. Запечатваме ги в 3 с.л. сгорещено олио за няколко минути от всяка страна.

Ризотото приготвяме, като нарязваме на ситно пресния лук и го задушаваме в 2 с.л. олио. Прибавяме нарязаните гъби и след като омекнат, слагаме и нарязаните на лентички сушени домати. Накрая добавяме измития ориз и го запържваме, докато стане прозрачен. След това започваме постепенно да прибавяме по 100 мл от топлия зеленчуков бульон, като първо изчакваме течността в тигана да изври и чак тогава доливаме отново. Бъркаме непрекъснато, докато оризът поеме целия бульон, поръсваме с нарязания магданоз и отстраняваме от котлона.

Нарязваме на кубчета печурките и манатарките за соса и ги задушаваме в 1 с.л. олио заедно с наситнения лук. Когато омекнат, овкусяваме със сол, черен пипер и соев сос. Доливаме течната сметана и оставаме да се сгъсти за 5-6 мин.

Сервираме свинското филе с ризотото и гъбения сос за гарнитура.