Свинско със зеленчуци в гювече

Свинско със зеленчуци в гювече

ТрудностЛесна
Приготвяне60 min

Начин на приготвяне

    Режем месото на малки кубчета, като го почистваме от мазнината. Овкусяваме го със сол и черен пипер и го запържваме в загрятото олио. Щом хване загар от всички страни, добавяме лука, наситнен на кубчета, киселите краставички, нарязани на жулиени, наденицата и домата - на кубчета, и накълцания чесън. Продължаваме да задушаваме до омекване на месото.

    Готовата смес разпределяме в гювечета, които предварително сме намазали с масло. Слагаме ги да се запекат за 10 - 15 минути в предварително загрята на 200°С фурна, след което ги изваждаме, настъргваме отгоре кашкавал и чукваме по едно яйце. Връщаме ги да се допекат за още десетина минути, до готовност на яйцето.

    Поднасяме гювечетата топли, поръсени с нарязан магданоз.