Тайландски кюфтенца на клечка

Тайландски кюфтенца на клечка

ТрудностЛесна
Приготвяне1:10 h

Начин на приготвяне

    1. Измий, подсуши и накълцай не много ситно скаридите. Обели чесъна и джинджифила и ги нарежи на фини кубчета. Откъсни листенцата на магданоза и ги наситни.

    2. Смеси всичко с каймата, соевия сос и яйцето. Омеси с толкова галета, че да се получи еластична маса. Посоли леко и оформи приблизително 60 малки кюфтенца.

    3. Изпържи в малко олио в тиган с незалепващо покритие кюфтенцата от всички страни за 8 min. След това ги остави върху кухненска хартия, за да попие мазнината.

    4. Почисти и измий зеления лук и го нарежи на парчета с ок. 3 cm дължина. Измий чушките, отстрани им семките и ги нарежи.

    5. Запържи за ок. 3 min в горещата мазнина от пърженето на кюфтетата първо зеления лук и после парчетата чушка. Остави и тях върху кухненска хартия, за да попие мазнината.

    6. Нанизвай на дървените клечки по едно кюфтенце, едно парче зелен лук и едно парче чушка.