Такос с риба тон

Такос с риба тон
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне40 min

Начин на приготвяне

    1. Остави рибата тон да се отцеди и я накъсай на едро с вилица. Обели и накълцай лука. Почисти доматите и ги нарежи на кубчета. Откъсни листенцата на босилека и го нарежи на ивици. Обели авокадото, отстрани костилката и нарежи месестата част на плода на кубчета. Смеси всичко с маслиновото масло и подправи със солта и черния пипер.

    2. Обели чесъна, пресовай го и го разбъркай със сметаната. Подправи с червения пипер и солта. Почисти марулята и я нарежи на много тънки ивици.

    3. Запечи питките такос в предварително загрята фурна според указанията върху опаковката. Напълни ги с няколко ивици салата и с малко салата от риба тон и домати. Отгоре постави по малко сметана и сервирай веднага.

    Съвет:

    Сервирай салатата от риба тон, соса, ивиците салата и питките такос поотделно и остави всеки на масата да си приготви сам тако.