
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
риба тон риба тон | 2 консерви консерва | |
питки такос питка такос | 12 бр. бр. | |
червен лук червен лук | 1 глави глава | |
домати домат | 250 g g | |
босилек босилек | 4 стръка стрък | |
авокадо авокадо | 1 бр. бр. | |
маслиново масло маслиново масло | 1 - 2 с.л. с.л. | |
чесън чесън | 1 скилидки скилидка | |
заквасена сметана заквасена сметана | 300 g g | |
марули
маруля (сърцевината) | 150 g g | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
лют червен пипер лют червен пипер | 1 щипки щипка |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listТакос с риба тон
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Остави рибата тон да се отцеди и я накъсай на едро с вилица. Обели и накълцай лука. Почисти доматите и ги нарежи на кубчета. Откъсни листенцата на босилека и го нарежи на ивици. Обели авокадото, отстрани костилката и нарежи месестата част на плода на кубчета. Смеси всичко с маслиновото масло и подправи със солта и черния пипер.
2. Обели чесъна, пресовай го и го разбъркай със сметаната. Подправи с червения пипер и солта. Почисти марулята и я нарежи на много тънки ивици.
3. Запечи питките такос в предварително загрята фурна според указанията върху опаковката. Напълни ги с няколко ивици салата и с малко салата от риба тон и домати. Отгоре постави по малко сметана и сервирай веднага.
Съвет:
Сервирай салатата от риба тон, соса, ивиците салата и питките такос поотделно и остави всеки на масата да си приготви сам тако.