Верига от любими рецепти
Такос с риба тон

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

риба тон риба тон
(по 195 g)
2 консерви консерва
хрупкави питки такос хрупкави питки такос
(ок. 135 g)
12
червен лук червен лук1 глави глава
домати домат250 g g
босилек босилек4 стръка стрък
авокадо авокадо
(ок. 250 g)
1
маслиново масло маслиново масло1 - 2 с.л. с.л.
чесън чесън1 скилидки скилидка
заквасена сметана заквасена сметана300 g g
марули маруля
(сърцевината)
150 g g
сол сол
черен пипер черен пипер
лют червен пипер лют червен пипер1 щипки щипка

Такос с риба тон

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(2)

Начин на приготвяне

1. Остави рибата тон да се отцеди и я накъсай на едро с вилица. Обели и накълцай лука. Почисти доматите и ги нарежи на кубчета. Откъсни листенцата на босилека и го нарежи на ивици. Обели авокадото, отстрани костилката и нарежи месестата част на плода на кубчета. Смеси всичко с маслиновото масло и подправи със солта и черния пипер.

2. Обели чесъна, пресовай го и го разбъркай със сметаната. Подправи с червения пипер и солта. Почисти марулята и я нарежи на много тънки ивици.

3. Запечи питките такос в предварително загрята фурна според указанията върху опаковката. Напълни ги с няколко ивици салата и с малко салата от риба тон и домати. Отгоре постави по малко сметана и сервирай веднага.

Съвет:
Сервирай салатата от риба тон, соса, ивиците салата и питките такос поотделно и остави всеки на масата да си приготви сам тако.