Талиатели Карбонара

шеф Шишков
шеф Шишков
Талиатели Карбонара
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне2:00 h

Начин на приготвяне

    В 300 g от брашното правим кладенче, добавяме яйцата с малко маслиново масло и замесваме тестото до получаване на гладка топка. Набрашняваме добре и започваме да разточваме с машина за паста. 

    Избираме желания размер на пастата и изрязваме със съответната приставка. Провисваме на дървен прът или точилка, за да не се слепва. 

    Нарязваме панчетата на ситни кубчета и запържваме в малко маслиново масло до хрупкавост.

    През това време сваряваме пастата в предварително завряла и подсолена вода с малко маслиново масло за около 3 min. Прехвърляме я в тиган с малко от водата от варенето и добавяме сирената. Сваляме от котлона и добавяме 2-та жълтъка, като разбъркваме динамично.

    Накрая овкусяваме със сол и черен пипер.