
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Талиатели Карбонара
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
В 300 g от брашното правим кладенче, добавяме яйцата с малко зехтин и замесваме тестото до получаване на гладка топка. Набрашняваме добре и започваме да разточваме с машина за паста.
Избираме желания размер на пастата и изрязваме със съответната приставка. Провисваме на дървен прът или точилка, за да не се слепва.
Нарязваме панчетата на ситни кубчета и запържваме в малко маслиново масло до хрупкавост.
През това време сваряваме пастата в предварително завряла и подсолена вода с малко маслиново масло за около 3 min. Прехвърляме я в тиган с малко от водата от варенето и добавяме сирената. Сваляме от котлона и добавяме 2-та жълтъка, като разбъркваме динамично.
Накрая овкусяваме със сол и черен пипер.