Верига от любими рецепти
Талиатели Карбонара

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Да направим истинска карбонара без сметана!

Съставки

За домашната прясна паста

яйца яйца3 бр. бр.
брашно брашно350 g g
маслиново масло маслиново масло

За соса Карбонара

панчета панчета200 g g
жълтъци жълтък2 бр. бр.
Пекорино Романо Пекорино Романо75 g g
пармезан пармезан75 g g
черен пипер черен пипер
маслиново масло маслиново масло
сол сол

Талиатели Карбонара

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:00 h
(177)

Начин на приготвяне

В 300 g от брашното правим кладенче, добавяме яйцата с малко зехтин и замесваме тестото до получаване на гладка топка. Набрашняваме добре и започваме да разточваме с машина за паста. 

Избираме желания размер на пастата и изрязваме със съответната приставка. Провисваме на дървен прът или точилка, за да не се слепва. 

Нарязваме панчетата на ситни кубчета и запържваме в малко маслиново масло до хрупкавост.

През това време сваряваме пастата в предварително завряла и подсолена вода с малко маслиново масло за около 3 min. Прехвърляме я в тиган с малко от водата от варенето и добавяме сирената. Сваляме от котлона и добавяме 2-та жълтъка, като разбъркваме динамично.

Накрая овкусяваме със сол и черен пипер.

Купи в Lidl

Пресни яйцаПресни яйца
Пресни яйца
29.04 - 04.05
ПО-ЕВТИНО
8,99
7,49лв.
Пресни яйцаПресни яйца
Пресни яйца
29.04 - 04.05
ПО-ЕВТИНО
8,99лв.