
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
талиатели талиатели | ||
резене/фенел
резене/фенел (ок. 750 g) | 1 глави глава | |
пармезан пармезан | 60 g g | |
лук лук | 2 глави глава | |
краве масло краве масло | 2 с.л. с.л. | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 200 ml ml | |
манго чътни манго чътни | 400 g g | |
каперси каперси | 3 ч.л. ч.л. | |
прясно зърнесто сирене високомаслено прясно зърнесто сирене | 150 g g | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listТалиатели с резене и каперси
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Почисти резенето, остави зелената част настрана, отстрани дръжките и рендосай ивици с дебелина 3 - 4 mm. Обели лука и го нарежи на ивици.
2. Запържи за 3 - 4 min лука и ивиците резене в сгорещено масло. Овкуси със солта и черния пипер и загаси със зеленчуковия бульон. Готви приблизително 4 min под капак, докато се получи „ал денте“.
3. В това време свари талиателите във вряща подсолена вода.
4. Остави каперсите да се отцедят. Добави ги заедно с прясното сирене към резенето и подправи.
5. Остави талиателите да се отцедят и ги разбъркай със сместа от резене и каперси. Настържи пармезана и зелената част от резенето накълцай на едро и поръси пастата с тях.