Верига от любими рецепти
Талиатели със свинско месо и доматен сос

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

свинско месо за готвене свинско месо за готвене600 g g
наденица наденица
(сурова или чоризо)
150 g g
талиатели талиатели1 пакетчета пакетче
сушени домати сушен домат1 буркана буркан
доматено пюре доматено пюре500 g g
доматено пюре доматено пюре
(концентрирано)
2 с.л. с.л.
чесън чесън3 - 4 скилидки скилидка
червено вино червено вино200 ml ml
босилек босилек1 с.л. с.л.
риган риган1 с.л. с.л.
босилек босилек
(пресен)
1 стръка стрък
зеленчуков бульон зеленчуков бульон500 ml ml
сирене „Грана Падано“ сирене „Грана Падано“100 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Талиатели със свинско месо и доматен сос

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:30 h
(30)

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо на кубчета и го овкусяваме със сол и черен пипер. Запържваме го в дълбока тенджера в мазнината от сушените домати, докато хване коричка от всички страни. След това добавяме и суровата наденица или чоризото, нарязана на кубчета, и запържваме до златисто. Добавяме лука, нарязан на средно едри парчета, и накълцаните скилидки чесън. Задушаваме за 2 - 3 min и добавяме концентрирано доматено пюре и сушените домати, нарязани на малки парчета. Разбъркваме добре и доливаме виното. След като алкохолът изври, добавяме доматеното пюре, доливаме бульона и оставяме да къкри под похлупак на тих огън за около 2 часа.

Малко преди да отстраним соса от котлона, приготвяме телиятелите според указанията на опаковката. Прецеждаме ги и ги измиваме под студена вода, след което ги слагаме в тенджерата със соса, подправяме с риган и босилек и отстраняваме от огъня.

Поднасяме телиятелите със свинското месо и доматения сос, поръсани с настъргано сирене Грана Падано и украсени с листенца пресен босилек.