
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свинско месо за готвене свинско месо за готвене | 600 g g | |
наденица
наденица (сурова или чоризо) | 150 g g | |
талиатели талиатели | 1 пакетчета пакетче | |
сушени домати сушен домат | 1 буркана буркан | |
доматено пюре доматено пюре | 500 g g | |
доматено пюре
доматено пюре (концентрирано) | 2 с.л. с.л. | |
чесън чесън | 3 - 4 скилидки скилидка | |
червено вино червено вино | 200 ml ml | |
босилек босилек | 1 с.л. с.л. | |
риган риган | 1 с.л. с.л. | |
босилек
босилек (пресен) | 1 стръка стрък | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 500 ml ml | |
сирене „Грана Падано“ сирене „Грана Падано“ | 100 g g | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listТалиатели със свинско месо и доматен сос
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме свинското месо на кубчета и го овкусяваме със сол и черен пипер. Запържваме го в дълбока тенджера в мазнината от сушените домати, докато хване коричка от всички страни. След това добавяме и суровата наденица или чоризото, нарязана на кубчета, и запържваме до златисто. Добавяме лука, нарязан на средно едри парчета, и накълцаните скилидки чесън. Задушаваме за 2 - 3 min и добавяме концентрирано доматено пюре и сушените домати, нарязани на малки парчета. Разбъркваме добре и доливаме виното. След като алкохолът изври, добавяме доматеното пюре, доливаме бульона и оставяме да къкри под похлупак на тих огън за около 2 часа.
Малко преди да отстраним соса от котлона, приготвяме телиятелите според указанията на опаковката. Прецеждаме ги и ги измиваме под студена вода, след което ги слагаме в тенджерата със соса, подправяме с риган и босилек и отстраняваме от огъня.
Поднасяме телиятелите със свинското месо и доматения сос, поръсани с настъргано сирене Грана Падано и украсени с листенца пресен босилек.