Начин на приготвяне
Нарязваме свинското месо на кубчета и го овкусяваме със сол и черен пипер. Запържваме го в дълбока тенджера в мазнината от сушените домати, докато хване коричка от всички страни. След това добавяме и суровата наденица или чоризото, нарязана на кубчета, и запържваме до златисто. Добавяме лука, нарязан на средно едри парчета, и накълцаните скилидки чесън. Задушаваме за 2 - 3 min и добавяме концентрирано доматено пюре и сушените домати, нарязани на малки парчета. Разбъркваме добре и доливаме виното. След като алкохолът изври, добавяме доматеното пюре, доливаме бульона и оставяме да къкри под похлупак на тих огън за около 2 часа.
Малко преди да отстраним соса от котлона, приготвяме телиятелите според указанията на опаковката. Прецеждаме ги и ги измиваме под студена вода, след което ги слагаме в тенджерата със соса, подправяме с риган и босилек и отстраняваме от огъня.
Поднасяме телиятелите със свинското месо и доматения сос, поръсани с настъргано сирене Грана Падано и украсени с листенца пресен босилек.