Верига от любими рецепти
Талиатели с тигрови скариди, конфи от домати и айвар

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

скариди скарида
(тигрови)
300 g g
талиатели талиатели500 g g
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.
лук лук1 глави глава
чесън чесън3 скилидки скилидка
чери домати чери домат400 g g
айвар айвар2 с.л. с.л.
риган риган1 ч.л. ч.л.
лимонов сок лимонов сок2 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
магданоз магданоз
(или босилек)

Талиатели с тигрови скариди, конфи от домати и айвар

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

25 min
(14)

Начин на приготвяне

Слагаме голяма тенджера с подсолена вода на котлона и я оставяме да заври. През това време приготвяме конфито. Загряваме 2 с.л. маслиново масло в тиган на средна степен на котлона. Разполовяваме чери доматите и ги добавяме с горещия тиган. Овкусяваме със сол и черен пипер и ги оставяме на котлона. Нарязваме 3 скилидки чесън и 1 глава лук и ди добавяме към доматите. Когато станат прозрачни, слагаме 2 с.л. айвар и оставяме да се задуши за 5 min. 

Продължаваме с приготвянето на талиателите според указанията на опаковката, докато станат ал денте. Отцеждаме пастата. Добавяме няколко лъжици от водата към соса. Слагаме отцедените талиатели в тигана със соса и разбъркваме добре. Намаляваме котлона на много ниска степен.

Продължаваме с приготвянето на скаридите. Първо ги почистваме добре. В тиган загряваме няколко капки маслиново масло на средна степен на котлона. Запържваме тигровите скариди до порозовяване и готовност за 3 min от всяка страна. Подправяме с лимонов сок, сол и черен пипер.

Сервираме като в чиния слагаме първо талителите и върху тях поставяме тигровите скариди. 
Декорираме по желание с пресен магданоз, рукола или стръкчета босилек.

Купи в Lidl

СкаридиСкариди
Скариди
22.04 - 28.04
-22%
4,99
3,89лв.
ЛукЛук
Лук
15.04 - 21.04
ПО-ЕВТИНО
1,79
1,49лв.