Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listТалиатели с тигрови скариди, конфи от домати и айвар
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Слагаме голяма тенджера с подсолена вода на котлона и я оставяме да заври. През това време приготвяме конфито. Загряваме 2 с.л. маслиново масло в тиган на средна степен на котлона. Разполовяваме чери доматите и ги добавяме с горещия тиган. Овкусяваме със сол и черен пипер и ги оставяме на котлона. Нарязваме 3 скилидки чесън и 1 глава лук и ди добавяме към доматите. Когато станат прозрачни, слагаме 2 с.л. айвар и оставяме да се задуши за 5 min.
Продължаваме с приготвянето на талиателите според указанията на опаковката, докато станат ал денте. Отцеждаме пастата. Добавяме няколко лъжици от водата към соса. Слагаме отцедените талиатели в тигана със соса и разбъркваме добре. Намаляваме котлона на много ниска степен.
Продължаваме с приготвянето на скаридите. Първо ги почистваме добре. В тиган загряваме няколко капки маслиново масло на средна степен на котлона. Запържваме тигровите скариди до порозовяване и готовност за 3 min от всяка страна. Подправяме с лимонов сок, сол и черен пипер.
Сервираме като в чиния слагаме първо талителите и върху тях поставяме тигровите скариди.
Декорираме по желание с пресен магданоз, рукола или стръкчета босилек.