
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеТарт със скир и риба тон
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
В дълбока купа слагаме скира, парченцата филе от риба тон, прибавяме каперсите, настърганите кисели краставички, дивия чесън, нарязан на ситно, и овкусяваме с риган, маслиново масло и бял пипер. Объркваме добре и оставяме сместа в хладилника за около час.
Слагаме тенджера с подсолена вода на котлона и малко преди да заври, намаляваме степента на котлона (целта е водата да не завира) и добавяме оцета.
След като разбъркаме, счукваме пъдпъдъчите яйца в отделна купичка и след това ги изсипваме внимателно в тенжерата и ги забулваме леко с помощта на дървена лъжица. Изваждаме ги с решетъчна лъжица и ги оставяме да се отцедят върху кухненска хартия.
Обелваме домата и го режем на тънки шайби с остър нож.
В чиния поставяме подложка от домат, върху него тарт от скир и най-отгоре забуленото пъдпъдъче яйце.