Тарт със скир и риба тон

шеф Манчев
шеф Манчев
Тарт със скир и риба тон
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне25 min

Начин на приготвяне

    В дълбока купа слагаме скира, парченцата филе от риба тон, прибавяме каперсите, настърганите кисели краставички, дивия чесън, нарязан на ситно, и овкусяваме с риган, маслиново масло и бял пипер. Объркваме добре и оставяме сместа в хладилника за около час.

    Слагаме тенджера с подсолена вода на котлона и малко преди да заври, намаляваме степента на котлона (целта е водата да не завира) и добавяме оцета.

    След като разбъркаме, счукваме пъдпъдъчите яйца в отделна купичка и след това ги изсипваме внимателно в тенжерата и ги забулваме леко с помощта на дървена лъжица. Изваждаме ги с решетъчна лъжица и ги оставяме да се отцедят върху кухненска хартия.

    Обелваме домата и го режем на тънки шайби с остър нож.

    В чиния поставяме подложка от домат, върху него тарт от скир и най-отгоре забуленото пъдпъдъче яйце.