Телешки гювеч с лук и зеленчуци

Телешки гювеч с лук и зеленчуци

ТрудностСредно трудна
Приготвяне4:00 h

Начин на приготвяне

    Обелваме лука и го нарязваме на четвъртинки. Поставяме го на дъното на подходящ глинен съд (ако не разполагаме с такъв, може да използваме тава с похлупак или да използваме алуминиево фолио з апокриване).

    Върху лука поставяме месото и нарязаната на дебели парчета пушена кълбъсъ. Слагаме обелените картофи и гъбите, нарязани на четвъртинки, както и чушките, морковите, чесъна, лютата чушка, нарязани на едро. Овкусяваме с всички подправки и поръсваме с олио. Добавяме доматите и телешкия бульон.

    Слагаме съда в студена фурна и включваме на 160° С. Печем около 3,5 - 4 h, като накрая отстраняваме похлупака, за да се запече за 15 - 20 min.

    Поднасяме в дълбока чиния.