Телешки рулца с крем от авокадо

Телешки рулца с крем от авокадо

ТрудностСредно трудна
Приготвяне45 min

Начин на приготвяне

    1. Разбъркваме маслиновото масло с лютия червен пипер и кориандъра. Измиваме и подсушаваме телешкото филе. Посоляваме го и го натриваме от всички страни с овкусеното маслиново масло. Запечатваме го в горещ тиган от всички страни за около 5 min, така че да образува коричка.

    2. За да стане по-крехко месото, доливаме малко вода в тигана и го похлупваме. Оставяме го да къкри на бавен огън 15 - 20 min, като го обръщаме от време на време и доливаме вода при нужда.

    3. Авокадото обелваме, отстранявайки костилката, и пасираме месестата му част заедно със зърнестото сирене. Накълцваме чесъна и го прибавяме към сместа, след което овкусяваме със сол, черен пипер и сок от лайм.

    4. Нарязваме филето на 8 - 12 тънки слайса. Намазваме отгоре им крем от авокадо, поставяме по няколко листа рукола и ги завиваме на рулца. Прикрепяме ги с дървена клечка, на която забождаме по една отцедена маслина.