Начин на приготвяне
Нарязваме телешкото на кубчета и го запечатваме в тенджера със загрятото олио. Изваждаме месото и в същия съд слагаме нарязаните на кубчета лук, морков и чесън, които запържваме. Добавяме брашното, разбъркваме и наливаме бульона. След това слагаме булгура и овкусяваме със сол и черен пипер. Връщаме месото в тенджерата и оставяме да ври около 15 – 20 минути.
Добавяме спанака, нарязан на едро, и разбъркваме.
Настъргваме още една скилидка чесън, прибавяме маслото и джоджена. Готвим до готовност.
Сервираме с лъжица кисело мляко и листенце джоджен за украса.
Интересно: В България телешко месо не се ядяло до началото на XX в., тъй като, от една страна, хората отглеждали кравите предимно за добиване на мляко, а от друга – в много райони считали за грях консумацията му. Днес телешкото става все по-популярно у нас, защото диетолозите го посочват като не толкова мазно месо и в този смисъл – по-полезно.