Начин на приготвяне
Приготвяме ориза според указанията на опаковката. Междувременно почистваме и измиваме листата бок чой и ги нарязваме наполовина по дължина. Измиваме лютата чушка и я нарязваме на фини кръгчета.
Запичаме сусама в сух тиган до златисто кафяво. Изваждаме и оставяме да изстине. След това обелваме лука, чесъна и джинджифила и ги нарязваме на ситно. Загряваме 2 с.л. олио в голям тиган, добавяме каймата и лука и задушаваме около 3 min, като разбъркваме.
Смесваме захарта, лютата чушка, соевия сос, джинджифила и чесъна. Добавяме 2-3 с.л. от сместа към телешката кайма и подправяме със сол. Оставяме да изстине и запържваме за кратко бок чой с 1 с.л. олио в загрят тиган, като разбъркваме добре. Отделно в друг тиган запържваме яйцата с 1 ч.л. олио.
Смесваме ориза и сусама и сервираме в 2 купи заедно с каймата, бок чой и яйцата. Добавяме соев сос към останалата смес и по желание гарнираме с тайландски босилек.