
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listТиквена крем супа с бекон
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Печем бекона на хартия за 30 min на 140° С, а в същата тава, за да попият мазнината – и крутоните с маслиново масло, ригана и мащерката на 180° С за 10 min.
Пасираме тиквата с тиквения бульон, сметаната, млякото, сол и пипер. Разбъркваме и готвим, докато не кипне.
Запичаме тиквеното семе на сух тиган с едрата сол и когато запуши, гасим с уискито. В края добавяме пипера и разбъркваме.
Поднасяме супата с натрошен бекон и поръска от тиквено семе. Крутоните сервираме отстрани, за да не омекнат.