Верига от любими рецепти
Тиквена крем супа с бекон

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

тиква тиква
(сварена)
1 kg kg
сметана за готвене сметана за готвене200 ml ml
прясно мляко прясно мляко100 ml ml
тиквено семе тиквено семе
(сурово)
100 g g
бекон бекон
(на слайсове)
200 g g
сол сол
(едра)
1 щипки щипка
уиски уиски20 - 30 ml ml
пушен червен пипер пушен червен пипер
(или лют)
хляб хляб
(стар за крутони)
риган риган
(сух)
мащерка мащерка
(сушена)
маслиново масло маслиново масло
сол сол
черен пипер черен пипер

Тиквена крем супа с бекон

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(89)

Начин на приготвяне

Печем бекона на хартия за 30 min на 140° С, а в същата тава, за да попият мазнината – и крутоните с маслиново масло, ригана и мащерката на 180° С за 10 min.
Пасираме тиквата с тиквения бульон, сметаната, млякото, сол и пипер. Разбъркваме и готвим, докато не кипне.
Запичаме тиквеното семе на сух тиган с едрата сол и когато запуши, гасим с уискито. В края добавяме пипера и разбъркваме.
Поднасяме супата с натрошен бекон и поръска от тиквено семе. Крутоните сервираме отстрани, за да не омекнат.