Том ка гай - тайландска кокосова супа

Том ка гай - тайландска кокосова супа
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне60 min

Начин на приготвяне

    1. Почисти и измий зеления лук и го нарежи на парчета с дължина 3 - 4 cm. Обели джинджифила, почисти лютите чушлета, отстрани семките и нарежи и двата продукта на ситно.

    2. Задуши зеления лук в горещо олио за 1 - 2 min. Загаси с бульона и кокосовото мляко. Добави сока от лайм, джинджифила и лютите чушлета, овкуси със сол и остави да заври. 3. Измий пилешките филета, подсуши ги, пусни ги в супата и готви под капак 12 - 15 min.

    4. Свари ориза във вряща подсолена вода за ок. 15 min.

    5. Почисти и измий чушката, отстрани семената и я нарежи на ивици. Почисти и измий шушулките грах и ги разполови. Почисти гъбите и ги нарежи на шайби. Извади пилешките филета от супата, добави зеленчуците и готви 4 min. Нарежи пилето на дребно и го върни в супата. Подправи я със сол и захар и я гарнирай с ориза.