Верига от любими рецепти
Том ка гай – тайландска кокосова супа

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

пилешко филе от гърди пилешко филе от гърди400 g g
ориз ориз100 g g
пресен лук пресен лук1 връзка връзка
грах грах100 g g
червени чушки червена чушка1
печурки печурка
(печурки)
75 g g
корени от джинджифил корен от джинджифил10 g g
червени люти чушлета червено люто чушле1 - 2
олио олио2 с.л. с.л.
пилешки бульон пилешки бульон600 ml ml
кокосово мляко кокосово мляко425 ml ml
лайм лайм
(сока от 1/2 )
сол сол
кафява захар кафява захар1 щипки щипка

Том ка гай - тайландска кокосова супа

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(12)

Начин на приготвяне

1. Почисти и измий зеления лук и го нарежи на парчета с дължина 3 - 4 cm. Обели джинджифила, почисти лютите чушлета, отстрани семките и нарежи и двата продукта на ситно.

2. Задуши зеления лук в горещо олио за 1 - 2 min. Загаси с бульона и кокосовото мляко. Добави сока от лайм, джинджифила и лютите чушлета, овкуси със сол и остави да заври. 3. Измий пилешките филета, подсуши ги, пусни ги в супата и готви под капак 12 - 15 min.

4. Свари ориза във вряща подсолена вода за ок. 15 min.

5. Почисти и измий чушката, отстрани семената и я нарежи на ивици. Почисти и измий шушулките грах и ги разполови. Почисти гъбите и ги нарежи на шайби. Извади пилешките филета от супата, добави зеленчуците и готви 4 min. Нарежи пилето на дребно и го върни в супата. Подправи я със сол и захар и я гарнирай с ориза.

Купи в Lidl

ПечуркиПечурки
Печурки
15.06 - 18.06
-20%
3,49
2,79*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.