
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пилешко филе от гърди пилешко филе от гърди | 400 g g | |
ориз ориз | 100 g g | |
пресен лук пресен лук | 1 връзка връзка | |
грах грах | 100 g g | |
червени чушки червена чушка | 1 | |
печурки
печурка (печурки) | 75 g g | |
корени от джинджифил корен от джинджифил | 10 g g | |
червени люти чушлета червено люто чушле | 1 - 2 | |
олио олио | 2 с.л. с.л. | |
пилешки бульон пилешки бульон | 600 ml ml | |
кокосово мляко кокосово мляко | 425 ml ml | |
лайм
лайм (сока от 1/2 ) | ||
сол сол | ||
кафява захар кафява захар | 1 щипки щипка |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listТом ка гай - тайландска кокосова супа
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Почисти и измий зеления лук и го нарежи на парчета с дължина 3 - 4 cm. Обели джинджифила, почисти лютите чушлета, отстрани семките и нарежи и двата продукта на ситно.
2. Задуши зеления лук в горещо олио за 1 - 2 min. Загаси с бульона и кокосовото мляко. Добави сока от лайм, джинджифила и лютите чушлета, овкуси със сол и остави да заври. 3. Измий пилешките филета, подсуши ги, пусни ги в супата и готви под капак 12 - 15 min.
4. Свари ориза във вряща подсолена вода за ок. 15 min.
5. Почисти и измий чушката, отстрани семената и я нарежи на ивици. Почисти и измий шушулките грах и ги разполови. Почисти гъбите и ги нарежи на шайби. Извади пилешките филета от супата, добави зеленчуците и готви 4 min. Нарежи пилето на дребно и го върни в супата. Подправи я със сол и захар и я гарнирай с ориза.