Топъл чийзкейк

Топъл чийзкейк

ТрудностТрудна
Приготвяне1:40 h

Начин на приготвяне

    В дълбока купа разбиваме яйцата, захарта и нишестето до образуването на пухкава еднородна смес. Към тях постепенно прибавяме настърганата кора на портокала, ванилията, крем сиренето и битата сметана. Всичко това добавяме, без да прекъсваме процеса на разбиване. Най-накрая в крема слагаме и предварително разтопения кувертюр и разбъркваме добре.

    Блата приготвяме, като натрошаваме на много дребно бисквитите и ги объркваме с разбитите яйца и маслото. За да се получи невероятният аромат на чийзкейка, накрая към сместа прибавяме „Бейлис“-а и омесваме. В кръгла тава с диаметър около 26 cm разстиламе сместа за блата, като облепваме и стените, оставяйки поне 1 cm свободно пространство под ръба на тавата. Блатът трябва да е равен, гладък и не по-дебел от 0,5 cm. Когато е готов, върху него изливаме крема. Печем 35 min в предварително загрята на 160°С фурна. Изваждаме чийзкейка за 10 минути извън фурната, след което го връщаме обратно за 4 - 5 min при температура 220°С.

    Оставяме готовия чийзкейк да изстине напълно, а междувременно приготвяме ганажа, като на водна баня смесваме сметаната и кувертюра и бъркаме, докато се получи еднородна смес. С така получения ганаж заливаме чийзкейка и го оставяме да се стегне за няколко часа в хладилник.

    Как да сервираме:

    Поднасяме чийзкейка с украса от пресни ягоди и листенца мента.