
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеТопла италианска салата с ньоки
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Разбий 4 с.л.маслиново масло с балсамовия оцет и горчицата, овкуси със солта, черния пипер и захарта.
2. Обели чесъна и го пресовай. Почисти и измий радичиото и сърцевините на зелените салати и ги раздели по дължина на четири. Загрей останалотомаслиново масло в тиган с незалепващо покритие и запържи в него четвъртинките радичио и зелена салата за 2 - 3 min от всички страни. Накрая добави чесъна и го запържи кратко.
3. Междувременно свари картофените ньоки във вряща подсолена вода според указанията върху опаковката, излей водата и ги остави да се отцедят. Разпредели ги в чинии, гарнирай със салатата и шайби салам и наръси дресинга. Отгоре настържи пармезан.