Верига от любими рецепти
Топла италианска салата с ньоки

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

радичио радичио2
зелена салата зелена салата
(сърцевината по ок. 180 g)
2
ньоки ньоки600 g g
сух салам сух салам
(нарязан)
120 g g
пармезан пармезан80 g g
чесън чесън1 скилидки скилидка
маслиново масло маслиново масло5 с.л. с.л.
горчица горчица1 ч.л. ч.л.
балсамов оцет балсамов оцет1 - 2 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
захар захар

Топла италианска салата с ньоки

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(0)

Начин на приготвяне

1. Разбий 4 с.л.маслиново масло с балсамовия оцет и горчицата, овкуси със солта, черния пипер и захарта.

2. Обели чесъна и го пресовай. Почисти и измий радичиото и сърцевините на зелените салати и ги раздели по дължина на четири. Загрей останалотомаслиново масло в тиган с незалепващо покритие и запържи в него четвъртинките радичио и зелена салата за 2 - 3 min от всички страни. Накрая добави чесъна и го запържи кратко.

3. Междувременно свари картофените ньоки във вряща подсолена вода според указанията върху опаковката, излей водата и ги остави да се отцедят. Разпредели ги в чинии, гарнирай със салатата и шайби салам и наръси дресинга. Отгоре настържи пармезан.

Виж още

Салати