Топла италианска салата с ньоки

Топла италианска салата с ньоки
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне20 min

Начин на приготвяне

    1. Разбий 4 с.л.маслиново масло с балсамовия оцет и горчицата, овкуси със солта, черния пипер и захарта.

    2. Обели чесъна и го пресовай. Почисти и измий радичиото и сърцевините на зелените салати и ги раздели по дължина на четири. Загрей останалотомаслиново масло в тиган с незалепващо покритие и запържи в него четвъртинките радичио и зелена салата за 2 - 3 min от всички страни. Накрая добави чесъна и го запържи кратко.

    3. Междувременно свари картофените ньоки във вряща подсолена вода според указанията върху опаковката, излей водата и ги остави да се отцедят. Разпредели ги в чинии, гарнирай със салатата и шайби салам и наръси дресинга. Отгоре настържи пармезан.