Топла салата с печени зеленчуци, червена леща и тофу

Топла салата с печени зеленчуци, червена леща и тофу

ТрудностЛесна
Приготвяне2:00 h

Начин на приготвяне

    Обелваме и нарязваме морковите на дълги ивици. Режем червеното цвекло на кубчета. Печем морковите с малко маслиново масло, сол и пипер за 60 min на 180° С. На 40-тата минута добавяме предварително свареното цвекло и царевицата, нарязана на шайби с дебелина около 1 cm. Ако използваме сурово цвекло, го поставяме заедно с морковите.

    Докато зеленчуците се пекат, сваряваме лещата според указанията на опаковката. Отцеждаме я и овкусяваме със сол, пипер и маслиново масло.

    Изпечените зеленчуци оставяме да изстинат за 20 min и добавяме към разполовените чери домати и зеленолистните. Добавяме нарязаното на едро тофу и сусама. Смесваме всичко добре.

    Багетата нарязваме на едри крутони, овкусяваме с маслиново масло, сол и пипер и запичаме за 20 min във фурна на 180° С.

    Поднасяме салатата заедно с крутоните.