
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
малини малина | 250 g g | |
блат за торта блат за торта | 3 бр. бр. | |
маскарпоне маскарпоне | 500 g g | |
сладкарска сметана сладкарска сметана | 500 ml ml | |
какао какао | 8 с.л. с.л. | |
ванилия ванилия | 1 бр. бр. | |
пудра захар пудра захар | 3 с.л. с.л. | |
бисквити
бисквитa (и пралини) | 100 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listТорта Favorina
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Разбиваме сметаната и маскарпонето с миксер. Когато сместа се стегне, добавяме какаото и ванилията. По желание добавяме малко пудра захар, за да подсладим.
Изсипваме 1/3 от шоколадовия крем в пош, а другата част разпределяме равномерно върху блатовете, като оставяме 2 cm борд без крем по ръба на блатовете.
Върху оставения борд от 2 cm на всеки блат последователно слагаме малини и шоколадов крем с пош. Подреждаме благовете един върху друг и украсяваме последния слой с пралините и бисквитките Favorina.
Накрая поръсваме с пудра захар и сервираме.