
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Торта с карамел, тиква и карамелизирани орехи
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
В тиган разтваряме захарта с 50 ml вода. Усилваме температурата за 5-7 min до получаването на тъмен карамел. Изсипваме го в подходяща форма за торта.
Сваряваме тиквата за 10 min до омекване и пасираме до получаването на пюре. Минаваме сместа през цедка, оставяме да изстине, добавяме яйцата с млякото, подправките и разбиваме до получаването на еднородна смес.
Изсипваме сместа върху карамела и на водна баня печем за около 1 h на 140-160° С до получаването на готов крем карамел. След като изстине на стайна температура, слагаме в хладилник поне за 4 h.
Карамелизираме орехите със захарта на тиган, след това ги овалваме в сместа от белтъци, канела и сол.
Печем орехите върху хартия на 180° С за около 10 min.
Сервираме парче от тортата, гарнирано с карамелизирани орехи.