
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеТорта с маслен крем и малини
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Размрази малините върху цедка и ги остави добре да се отцедят. Раздели яйцата на белтъци и жълтъци.
2. Разбий белтъците на сняг с 6 с.л. студена вода. Добави постепенно 200 g захар и солта и продължавай да разбиваш, докато сместа започне да блести. Добави жълтъците и разбъркай за кратко. Смеси брашното, нишестето и бакпулвера, пресей ги над яйчената смес и разбъркай внимателно.
3. Разстели тестото в покрита с хартия за печене форма Ø (26 cm) и печи 25 - 30 min в предварително загрята на 180°C фурна до получаването на светлокафяв цвят. Остави да изстине върху кухненска решетка, извади от формата и разрежи на 3 блата.
4. В това време разбъркай ваниловия пудинг и останалата захар с 200 ml прясно мляко. Кипни останалото прясно мляко, добави сместа от пудинг и захар и кипни още веднъж при непрестанно бъркане. Изсипи получената смес в купа, покрий повърхността с фолио за свежо съхранение и остави да изстине напълно.
5. Разбъркай размразените малини с конфитюра. Намажи с тях най-долния бисквитен блат и постави средния блат отгоре. Разбий маслото с пудра захар до светъл крем. Добавяй студения пудинг лъжица по лъжица и бъркай.
6. Постави ⅓ от масления крем в шприц с торбичка и накрайник звезда. С втората ⅓ от крема намажи втория бисквитен блат. Постави отгоре третия блат. Намажи тортата от всички страни с останалия крем. С този в шприца декорирай отгоре. По желание украси с шоколадови листа и малини. Остави на хладно до сервиране.
Съвети:
Разрязването на три блата е много по-лесно, ако тортата е изпечена предния ден.
Когато разбъркваш крема, внимавай маслото и пудингът да са с еднаква температура.