Верига от любими рецепти
Торта с маслен крем и малини

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

замразени малини замразени малини150 g g
яйца яйце6
захар захар300 g g
сол сол1 щипки щипка
брашно брашно90 g g
нишесте нишесте90 g g
бакпулвер бакпулвер1 ч.л. ч.л.
ванилов пудинг на прах ванилов пудинг на прах3 пакетчета пакетче
прясно мляко прясно мляко1 l l
ягодов конфитюр ягодов конфитюр150 g g
краве масло краве масло
(размекнато)
250 g g
пудра захар пудра захар50 g g
хартия за печене хартия за печене

Торта с маслен крем и малини

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:20 h
(26)

Начин на приготвяне

1. Размрази малините върху цедка и ги остави добре да се отцедят. Раздели яйцата на белтъци и жълтъци.

2. Разбий белтъците на сняг с 6 с.л. студена вода. Добави постепенно 200 g захар и солта и продължавай да разбиваш, докато сместа започне да блести. Добави жълтъците и разбъркай за кратко. Смеси брашното, нишестето и бакпулвера, пресей ги над яйчената смес и разбъркай внимателно.

3. Разстели тестото в покрита с хартия за печене форма (26 cm Ø) и печи 25 - 30 min в предварително загрята на 180°C фурна до получаването на светлокафяв цвят. Остави да изстине върху кухненска решетка, извади от формата и разрежи на 3 блата.

4. В това време разбъркай ваниловия пудинг и останалата захар с 200 ml прясно мляко. Кипни останалото прясно мляко, добави сместа от пудинг и захар и кипни още веднъж при непрестанно бъркане. Изсипи получената смес в купа, покрий повърхността с фолио за свежо съхранение и остави да изстине напълно.

5. Разбъркай размразените малини с конфитюра. Намажи с тях най-долния бисквитен блат и постави средния блат отгоре. Разбий маслото с пудра захар до светъл крем. Добавяй студения пудинг лъжица по лъжица и бъркай.

6. Постави ⅓от масления крем в шприц с торбичка и накрайник звезда. С втората ⅓ от крема намажи втория бисквитен блат. Постави отгоре третия блат. Намажи тортата от всички страни с останалия крем. С този в шприца декорирай отгоре. По желание украси с шоколадови листа и малини. Остави на хладно до сервиране.

Съвети:

Разрязването на три блата е много по-лесно, ако тортата е изпечена предния ден.

Когато разбъркваш крема, внимавай маслото и пудингът да са с еднаква температура.