Торта с маслен крем и малини

шеф Манчев
шеф Манчев
Торта с маслен крем и малини
Степен на трудностСредно трудна
Време за приготвяне1:20 h

Начин на приготвяне

    1. Размрази малините върху цедка и ги остави добре да се отцедят. Раздели яйцата на белтъци и жълтъци.

    2. Разбий белтъците на сняг с 6 с.л. студена вода. Добави постепенно 200 g захар и солта и продължавай да разбиваш, докато сместа започне да блести. Добави жълтъците и разбъркай за кратко. Смеси брашното, нишестето и бакпулвера, пресей ги над яйчената смес и разбъркай внимателно.

    3. Разстели тестото в покрита с хартия за печене форма Ø (26 cm) и печи 25 - 30 min в предварително загрята на 180°C фурна до получаването на светлокафяв цвят. Остави да изстине върху кухненска решетка, извади от формата и разрежи на 3 блата.

    4. В това време разбъркай ваниловия пудинг и останалата захар с 200 ml прясно мляко. Кипни останалото прясно мляко, добави сместа от пудинг и захар и кипни още веднъж при непрестанно бъркане. Изсипи получената смес в купа, покрий повърхността с фолио за свежо съхранение и остави да изстине напълно.

    5. Разбъркай размразените малини с конфитюра. Намажи с тях най-долния бисквитен блат и постави средния блат отгоре. Разбий маслото с пудра захар до светъл крем. Добавяй студения пудинг лъжица по лъжица и бъркай.

    6. Постави ⅓ от масления крем в шприц с торбичка и накрайник звезда. С втората ⅓ от крема намажи втория бисквитен блат. Постави отгоре третия блат. Намажи тортата от всички страни с останалия крем. С този в шприца декорирай отгоре. По желание украси с шоколадови листа и малини. Остави на хладно до сервиране.

    Съвети:

    Разрязването на три блата е много по-лесно, ако тортата е изпечена предния ден.

    Когато разбъркваш крема, внимавай маслото и пудингът да са с еднаква температура.