Верига от любими рецепти
Торта с профитероли и малини

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

кантучини кантучини250 g g
масло масло150 g g
сирене Рикота сирене Рикота1,25 kg kg
пудра захар пудра захар75 g g
бита сметана бита сметана300 g g
желатин желатин10 листа лист
захаросани портокалови корички захаросани портокалови корички100 g g
мента мента1 връзка връзка
малини малина10 бр. бр.
профитероли профитероли1 опаковки опаковка

Торта с профитероли и малини

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(40)

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото в тенджера и смачкваме кантучините до ситни парченца. Смесваме кантучините с разтопеното масло, слагаме ги на дъното на форма за сладкиши и ги притискаме с лъжица до оформяне на блат с равна повърхност.

Накисваме желатина във вода според указанията на опаковката. През това време разбиваме сметаната във висока чаша. Смесваме я с рикотата, захарта и желатина, докато получим кремообразна смес. Добавяме захаросаните корички и разпределяме крема върху бисквитената основа. 

Оставяме в хладилник за поне 4 h. 

Гарнираме охладения сладкиш с профитероли, малини и мента.
 

Купи в Lidl

Немско маслоНемско масло
Немско масло
22.04 - 28.04
-25%
4,89
3,65лв.