Торта с профитероли и малини

Торта с профитероли и малини
Степен на трудностСредно трудна
Време за приготвяне45 min

Начин на приготвяне

    Разтопяваме маслото в тенджера и смачкваме кантучините до ситни парченца. Смесваме кантучините с разтопеното масло, слагаме ги на дъното на форма за сладкиши и ги притискаме с лъжица до оформяне на блат с равна повърхност.

    Накисваме желатина във вода според указанията на опаковката. През това време разбиваме сметаната във висока чаша. Смесваме я с рикотата, захарта и желатина, докато получим кремообразна смес. Добавяме захаросаните корички и разпределяме крема върху бисквитената основа. 

    Оставяме в хладилник за поне 4 h. 

    Гарнираме охладения сладкиш с профитероли, малини и мента.