Верига от любими рецепти
Тортелони със сос от манголд и бекон

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

тортелони със спанак и рикота тортелони със спанак и рикота800 g g
манголд манголд
(познато още като спанаково или листно цвекло)
1 връзка връзка
пресен лук пресен лук1 връзка връзка
бекон бекон100 g g
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.
зеленчуков бульон зеленчуков бульон300 ml ml
пармезан пармезан80 g g
готварска сметана готварска сметана100 ml ml
балсамов оцет балсамов оцет0,5 - 1 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Тортелони със сос от манголд и бекон

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(2)

Начин на приготвяне

1. Нарежи поотделно на широки ивици листата на манголда и белите му стебла. Почисти и измий зеления лук и го нарежи на колелца.

2. Нарежи бекона на парчета и ги запържи в сгорещено маслиново масло, докато станат хрупкави.

3. Извади бекона и запържи в сгорещената мазнина стеблата на манголда и зеления лук за 3 min. Загаси със зеленчуковия бульон и сметаната, подправи със солта, черния пипер и ½ с.л. балсамов оцет и задушавай под капак ок. 7 min. Добави зелената част на манголда и задушавай още 5 - 7 min.

4. В това време свари тортелоните според указанията върху опаковката в по-голямо количество вряща подсолена вода. Излей водата от тортелоните, остави ги добре да се отцедят и ги смеси с бекона и соса. Овкуси и сервирай с пармезана, настърган на ситно.