Тортелони със сос от манголд и бекон

Тортелони със сос от манголд и бекон
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне40 min

Начин на приготвяне

    1. Нарежи поотделно на широки ивици листата на манголда и белите му стебла. Почисти и измий зеления лук и го нарежи на колелца.

    2. Нарежи бекона на парчета и ги запържи в сгорещено маслиново масло, докато станат хрупкави.

    3. Извади бекона и запържи в сгорещената мазнина стеблата на манголда и зеления лук за 3 min. Загаси със зеленчуковия бульон и сметаната, подправи със солта, черния пипер и ½ с.л. балсамов оцет и задушавай под капак ок. 7 min. Добави зелената част на манголда и задушавай още 5 - 7 min.

    4. В това време свари тортелоните според указанията върху опаковката в по-голямо количество вряща подсолена вода. Излей водата от тортелоните, остави ги добре да се отцедят и ги смеси с бекона и соса. Овкуси и сервирай с пармезана, настърган на ситно.