Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
тортелони със спанак и рикота тортелони със спанак и рикота | 800 g g | |
манголд
манголд (познато още като спанаково или листно цвекло) | 1 връзка връзка | |
пресен лук пресен лук | 1 връзка връзка | |
бекон бекон | 100 g g | |
маслиново масло маслиново масло | 2 с.л. с.л. | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 300 ml ml | |
пармезан пармезан | 80 g g | |
готварска сметана готварска сметана | 100 ml ml | |
балсамов оцет балсамов оцет | 0,5 - 1 с.л. с.л. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listТортелони със сос от манголд и бекон
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Нарежи поотделно на широки ивици листата на манголда и белите му стебла. Почисти и измий зеления лук и го нарежи на колелца.
2. Нарежи бекона на парчета и ги запържи в сгорещено маслиново масло, докато станат хрупкави.
3. Извади бекона и запържи в сгорещената мазнина стеблата на манголда и зеления лук за 3 min. Загаси със зеленчуковия бульон и сметаната, подправи със солта, черния пипер и ½ с.л. балсамов оцет и задушавай под капак ок. 7 min. Добави зелената част на манголда и задушавай още 5 - 7 min.
4. В това време свари тортелоните според указанията върху опаковката в по-голямо количество вряща подсолена вода. Излей водата от тортелоните, остави ги добре да се отцедят и ги смеси с бекона и соса. Овкуси и сервирай с пармезана, настърган на ситно.