Верига от любими рецепти
Тортильони ала Вердуре

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

тортелони тортелони
(пене ригате)
400 g g
броколи броколи500 g g
грах грах150 g g
манголд манголд250 g g
лук лук1 глави глава
чесън чесън2 - 3 скилидки скилидка
моцарела моцарела
(настъргана)
200 g g
рукола рукола50 g g
резене/фенел резене/фенел
(ок. 300 g)
1 глави глава
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.
зеленчуков бульон зеленчуков бульон250 ml ml
бяло вино бяло вино100 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер
босилек босилек1 връзка връзка

Тортильони ала Вердуре

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(8)

Начин на приготвяне

1. Почисти броколите и ги накъсай на розички (кочана използвай за нещо друго). Бланширай розичките 2 - 3 min във вряща подсолена вода, излей я, залей броколите със студена и ги остави да се отцедят.

2. Почисти граха, манголда и резенето и остави настрана зелената част на резенето. Нарежи поотделно бялата и зелената част на манголда на ивици. Отстрани кочана на резенето и го нарежи на тесни ивици. Обели лука и чесъна и ги накълцай. Откъсни листенцата на босилека и ги накълцай заедно със зелената част на резенето. Измий руколата и я накълцай на едро.

3. Запържи лука, бялата част на манголда и резенето в горещомаслиново масло за 2 - 3 min. Добави чесъна, граха и зелената част на манголда и пържи още 1 - 2 min. Сипи бульона и виното, овкуси със солта, черния пипер, босилека и зелената част на резенето и готви под капак 5 - 7 min. През последните 2 - 3 min добави броколите.

4. Междувременно свари тортильоните във вряща подсолена вода „ал денте“, излей водата и остави да се отцедят. Смеси руколата с моцарелата. Подправи зеленчуците, гарнирай с тортильоните и наръси с рукола и моцарела

Съвет: По желание можеш да замениш тортильоните с пене ригате.