
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
тортелони
тортелони (пене ригате) | 400 g g | ||
броколи броколи | 500 g g | ||
грах грах | 150 g g | ||
манголд манголд | 250 g g | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
чесън чесън | 2 - 3 скилидки скилидка | ||
моцарела
моцарела (настъргана) | 200 g g | ||
рукола рукола | 50 g g | ||
резене
резене (ок. 300 g) | 1 глави глава | ||
маслиново масло маслиново масло | 2 с.л. с.л. | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 250 ml ml | ||
бяло вино бяло вино | 100 ml ml | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
босилек босилек | 1 връзка връзка |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеТортильони ала Вердуре
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Почисти броколите и ги накъсай на розички (кочана използвай за нещо друго). Бланширай розичките 2 - 3 min във вряща подсолена вода, излей я, залей броколите със студена и ги остави да се отцедят.
2. Почисти граха, манголда и резенето и остави настрана зелената част на резенето. Нарежи поотделно бялата и зелената част на манголда на ивици. Отстрани кочана на резенето и го нарежи на тесни ивици. Обели лука и чесъна и ги накълцай. Откъсни листенцата на босилека и ги накълцай заедно със зелената част на резенето. Измий руколата и я накълцай на едро.
3. Запържи лука, бялата част на манголда и резенето в горещомаслиново масло за 2 - 3 min. Добави чесъна, граха и зелената част на манголда и пържи още 1 - 2 min. Сипи бульона и виното, овкуси със солта, черния пипер, босилека и зелената част на резенето и готви под капак 5 - 7 min. През последните 2 - 3 min добави броколите.
4. Междувременно свари тортильоните във вряща подсолена вода „ал денте“, излей водата и остави да се отцедят. Смеси руколата с моцарелата. Подправи зеленчуците, гарнирай с тортильоните и наръси с рукола и моцарела
Съвет: По желание можеш да замениш тортильоните с пене ригате.