Тортильони ала Вердуре

Тортильони ала Вердуре
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне50 min

Начин на приготвяне

    1. Почисти броколите и ги накъсай на розички (кочана използвай за нещо друго). Бланширай розичките 2 - 3 min във вряща подсолена вода, излей я, залей броколите със студена и ги остави да се отцедят.

    2. Почисти граха, манголда и резенето и остави настрана зелената част на резенето. Нарежи поотделно бялата и зелената част на манголда на ивици. Отстрани кочана на резенето и го нарежи на тесни ивици. Обели лука и чесъна и ги накълцай. Откъсни листенцата на босилека и ги накълцай заедно със зелената част на резенето. Измий руколата и я накълцай на едро.

    3. Запържи лука, бялата част на манголда и резенето в горещомаслиново масло за 2 - 3 min. Добави чесъна, граха и зелената част на манголда и пържи още 1 - 2 min. Сипи бульона и виното, овкуси със солта, черния пипер, босилека и зелената част на резенето и готви под капак 5 - 7 min. През последните 2 - 3 min добави броколите.

    4. Междувременно свари тортильоните във вряща подсолена вода „ал денте“, излей водата и остави да се отцедят. Смеси руколата с моцарелата. Подправи зеленчуците, гарнирай с тортильоните и наръси с рукола и моцарела

    Съвет: По желание можеш да замениш тортильоните с пене ригате.