Тортиля с дърпано свинско

Тортиля с дърпано свинско

ТрудностЛесна
Приготвяне45 min

Начин на приготвяне

    Запичаме дърпаното свинско в предварително загрята фурна на 180°C за около 30 min според указанията на опаковката.

    За да приготвим салсата, измиваме кориандъра, подсушаваме го и нарязваме листата. Обелваме и нарязваме лука. Измиваме доматите, отстраняваме семките и ги нарязваме на ситно. Обелваме авокадото, отстраняваме костилката и нарязваме на ситно. Смесваме сока от лайм, доматите, лука и кориандъра и посоляваме. 

    Изваждаме месото от фурната, накъсваме го с помощта на две вилици и го заливаме с марината от чипотле. Загряваме 1 тортия в горещ тиган с незалепващо покритие за около 30 sec. Обръщаме и намазваме с около 30 g крема сирене. Отгоре разпределяме ¼ от дърпаното свинско, чушките халапеньо и салсата, поръсваме с 25 g сирене и загряваме в покрит тиган за около 1 min, докато сиренето леко се разтопи.