Верига от любими рецепти
Трайфъл с къпини, банани и сладолед

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

краве масло краве масло75 g g
кафява захар кафява захар90 g g
овесени ядки овесени ядки60 g g
брашно брашно50 g g
сок сок
(от грозде, ябълки и малини)
4 - 5 с.л. с.л.
къпини къпина300 g g
банани банан
(голям (ок. 250 g))
1
бадеми бадем40 g g
готварска сметана готварска сметана200 ml ml
орехов сладолед орехов сладолед12 топки топка
хартия за печене хартия за печене

Трайфъл с къпини, банани и сладолед

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

55 min
(0)

Начин на приготвяне

Нарежи маслото на кубчета. Омеси го със 75 g кафява захар, овесените ядки и брашното. Разстели тестото с дебелина ок. 0,5 cm върху покрита с хартия за печене тава.

Печи в предварително загрята на 170°C фурна около 20 min, докато блатът стане хрупкав. Остави го да изстине в тавата, после го начупи на големи парчета и ги разпредели равномерно в голяма плитка купа. Наръси с плодовия сок.

Прочисти къпините от негодните за консумация и ги измий. Обели бананите, нарежи ги на тънки шайби. Смеси къпините и банановите шайби с останалата захар и ги разпредели върху хрупкавия блат. Остави да почине в хладилник най-малко за час. Накълцай на едро бадемите, запечи ги в тиган без мазнина и ги остави да изстинат.

Преди сервиране разбий сметаната на твърд крем и я изсипи в шприц торбичка с накрайник във формата на звезда. Върху плодовете разпредели сладоледа на топки, между тях шприцовай сметаната на розички, поръси с бадемите и сервирай веднага.