
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
филе от треска
филе от треска (по ок. 125 g всяко) | 4 | ||
зеле зеле | 1 kg kg | ||
олио олио | 2 с.л. с.л. | ||
лук
лук (голяма) | 1 глави глава | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 100 ml ml | ||
мед мед | 1 - 2 ч.л. ч.л. | ||
краве масло краве масло | 2 с.л. с.л. | ||
балсамов крем балсамов крем | 2 с.л. с.л. | ||
сок от портокал сок от портокал | 0,5 | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеТреска върху балсамово зеле
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Размрази рибните филета.
2. Разполови зелката и отстрани кочана. Нарежи половинките напречно на ивици с ширина ок. 1 cm, измий зелето и го остави добре да се отцеди.
3. Обели и накълцай лука. Задуши го за ок. 3 min заедно със зелето в сгорещено олио и готви, докато зелето слегне. Добави балсамовия крем, залей с бульона и овкуси със солта, черния пипер и 1 ч. л. мед. Остави ястието да къкри 3 - 5 min.
4. В това време измий и подсуши филетата от треска и ги овкуси със сока от портокал, солта и черния пипер. Изпържи ги в сгорещено масло за 2 - 3 min от всяка страна. Подправи зелето и гарнирай с него рибните филета.
Съвет:
Към ястието подхождат крокети или варени картофи.