Верига от любими рецепти
Треска върху балсамово зеле

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

филе от треска филе от треска
(по ок. 125 g всяко)
4
зеле зеле1 kg kg
олио олио2 с.л. с.л.
лук лук
(голяма)
1 глави глава
зеленчуков бульон зеленчуков бульон100 ml ml
мед мед1 - 2 ч.л. ч.л.
краве масло краве масло2 с.л. с.л.
балсамов крем балсамов крем2 с.л. с.л.
сок от портокал сок от портокал0,5
сол сол
черен пипер черен пипер

Треска върху балсамово зеле

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

25 min
(0)

Начин на приготвяне

1. Размрази рибните филета.

2. Разполови зелката и отстрани кочана. Нарежи половинките напречно на ивици с ширина ок. 1 cm, измий зелето и го остави добре да се отцеди.

3. Обели и накълцай лука. Задуши го за ок. 3 min заедно със зелето в сгорещено олио и готви, докато зелето слегне. Добави балсамовия крем, залей с бульона и овкуси със солта, черния пипер и 1 ч. л. мед. Остави ястието да къкри 3 - 5 min.

4. В това време измий и подсуши филетата от треска и ги овкуси със сока от портокал, солта и черния пипер. Изпържи ги в сгорещено масло за 2 - 3 min от всяка страна. Подправи зелето и гарнирай с него рибните филета.

Съвет:
Към ястието подхождат крокети или варени картофи.