Треска върху балсамово зеле

Треска върху балсамово зеле
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне25 min

Начин на приготвяне

    1. Размрази рибните филета.

    2. Разполови зелката и отстрани кочана. Нарежи половинките напречно на ивици с ширина ок. 1 cm, измий зелето и го остави добре да се отцеди.

    3. Обели и накълцай лука. Задуши го за ок. 3 min заедно със зелето в сгорещено олио и готви, докато зелето слегне. Добави балсамовия крем, залей с бульона и овкуси със солта, черния пипер и 1 ч. л. мед. Остави ястието да къкри 3 - 5 min.

    4. В това време измий и подсуши филетата от треска и ги овкуси със сока от портокал, солта и черния пипер. Изпържи ги в сгорещено масло за 2 - 3 min от всяка страна. Подправи зелето и гарнирай с него рибните филета.

    Съвет:

    Към ястието подхождат крокети или варени картофи.