
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Домашен горещ шоколад с бонбони Маршмелоу
шоколадов кувертюр шоколадов кувертюр | 50 g g | ||
сметана за готвене сметана за готвене | 75 ml ml | ||
прясно мляко прясно мляко | 25 ml ml | ||
маршмелоу маршмелоу | 2 - 3 бр. бр. |
Греяно червено вино
Бърза домашна медовина с круши и бяло вино
бяло вино бяло вино | 1 бутилки бутилка | ||
круши круша | 2 бр. бр. | ||
мед мед | 100 g g | ||
лимони лимон | 1 бр. бр. | ||
ванилия ванилия | 1 шушулки шушулка |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеТри топли напитки за студените дни
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Горещия шоколад приготвяме, като кипваме сметаната с млякото и заливаме нарязания на ситно кувертюр. Бъркаме до получаване на гладка и плътна кремообразна смес. Поднасяме в чаша с няколко бонбони Маршмелоу вътре (може да ги карамелизираме с готварска горелка, за да придадат по-завършен и апетитен вид на напитката).
Греяното вино приготвяме, като карамелизираме захарта с нарязаните и изцедени цитруси и подправките. Когато захарта се разтопи, добавяме 150 ml от виното и готвим до получаване на гъст сироп. Добавяме и останалото вино, като внимаваме температурата на напитката да не превиши 65° C, за да не изври алкохолът. Прецеждаме и поднасяме в керамични чаши, за да не се спукат кристалните.
Бързата медовина приготвяме, като кипваме 100 ml вино с меда, сока от лимона и настърганата шушулка ванилия. Добавяме нарязаните круши и готвим до сгъстяване на сиропа. При добавяне на останалото бяло вино не позволяваме на температурата да надвиши 65° C. Това най-лесно можем да проследим с термометър.