Верига от любими рецепти
Три топли напитки за студените дни

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
3 лесни горещи напитки за цялото семейство.

Съставки

Домашен горещ шоколад с бонбони Маршмелоу

шоколадов кувертюр шоколадов кувертюр50 g g
сметана за готвене сметана за готвене75 ml ml
прясно мляко прясно мляко25 ml ml
маршмелоу маршмелоу2 - 3 бр. бр.

Греяно червено вино

червено вино червено вино1 бутилки бутилка
портокали портокал1 бр. бр.
лимони лимон1 бр. бр.
захар захар100 g g
канела канела1 пръчки пръчка
звезден анасон звезден анасон2 бр. бр.
карамфил карамфил5 - 6 бр. бр.
индийско орехче индийско орехче0,25 бр. бр.

Бърза домашна медовина с круши и бяло вино

бяло вино бяло вино1 бутилки бутилка
круши круша2 бр. бр.
мед мед100 g g
лимони лимон1 бр. бр.
ванилия ванилия1 шушулки шушулка

Три топли напитки за студените дни

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(12)

Начин на приготвяне

Горещия шоколад приготвяме, като кипваме сметаната с млякото и заливаме нарязания на ситно кувертюр. Бъркаме до получаване на гладка и плътна кремообразна смес. Поднасяме в чаша с няколко бонбони Маршмелоу вътре (може да ги карамелизираме с готварска горелка, за да придадат по-завършен и апетитен вид на напитката).

Греяното вино приготвяме, като карамелизираме захарта с нарязаните и изцедени цитруси и подправките. Когато захарта се разтопи, добавяме 150 ml от виното и готвим до получаване на гъст сироп. Добавяме и останалото вино, като внимаваме температурата на напитката да не превиши 65° C, за да не изври алкохолът. Прецеждаме и поднасяме в керамични чаши, за да не се спукат кристалните.

Бързата медовина приготвяме, като кипваме 100 ml вино с меда, сока от лимона и настърганата шушулка ванилия. Добавяме нарязаните круши и готвим до сгъстяване на сиропа. При добавяне на останалото бяло вино не позволяваме на температурата да надвиши 65° C. Това най-лесно можем да проследим с термометър.